Aproape 20.000 de vehicule Chrysler hibride sunt rechemate în service. Iau foc când sunt parcate

Sursă foto: Facebook - Chrysler
Sursă foto: Facebook - Chrysler

Compania Chrysler recheamă în service câteva zeci de mii de vehicule hibride, după apariția mai multor probleme care au implicat și incendii grave. 

Compania-mamă a Chrysler, Stellantis, a fost forțată să recheme 19.808 de monovolume hibride după raportarea a 12 incendii în mașini parcate, a anunțat compania sâmbătă, citată de RT.

Ordinul de rechemare acoperă vehiculele hibride Chrysler Pacifica 2017-2018. Majoritatea vehiculelor aparțin proprietarilor din Statele Unite, în timp ce aproximativ 2.000 de mașini vor fi rechemate din Canada și alte 750 din țări din afara Americii de Nord.

Chrysler le-a cerut proprietarilor să nu mai reîncarce mașinile

Compania a cerut proprietarilor să nu mai reîncarce mașinile și să le parcheze departe de clădiri și alte vehicule. Ei pot opera în continuare mașinile, dar numai folosind motorul cu ardere internă, a spus producătorul auto.

Potrivit Stellantis, toate incendiile înregistrate au avut loc când mașinile erau parcate și oprite, în timp ce 8 dintre cele 12 încărcau în acel moment. Cauza incendiilor este încă în curs de investigare.

Nu este prima dată când producătorii auto rechema vehicule din cauza riscurilor de incendiu. La începutul acestei luni, firmele coreene Hyundai și Kia au ordonat rechemarea a aproximativ 485.000 de vehicule în SUA, după ce au fost raportate 11 incendii. Anul trecut, General Motors a fost nevoită să oprească producția vehiculului său electric Chevrolet Bolt și să recheme peste 140.000 de mașini pentru a înlocui modulele bateriei, tot după raportări de incendii.

Vânzările de mașini electrice și hibride s-au dublat

Vânzările de autoturisme ecologice noi aproape s-au dublat (95,5%) în luna ianuarie din 2022, faţă de acelaşi interval din anul precedent, până la 1.656 de unităţi, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultate de Agerpres.

Conform analizei de piaţă, ponderea autoturismelor electrice şi full hibride noi în totalul pieţei auto locale a ajuns, în intervalul de referinţă, la 17,9% de la 14,3%, în ianuarie 2021.

Cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate în categoria autoturismelor full hibride, respectiv 742 de unităţi, în creştere cu 27,1%, urmate de cele full electrice (570 de unităţi, +245,5%) şi plug-in Hybrid (344 de unităţi, +251%). Citește AICI mai multe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel