Aproape 300 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministerul Sănătăţii transmite că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 282 de cazuri noi de COVID-19.

Un număr de 282 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 238 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 3.511 teste RT-PCR (1.240 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.271 la cerere) şi 7.427 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 23 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

În total, până sâmbătă, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.903.072 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distinct de cazurile noi, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 31 de persoane au fost reconfirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.055.140 teste RT-PCR şi 9.899.781 teste rapide antigenice, conform Agerpres. 

Decese

 În ultimele 24 de ore au fost raportate şase decese - patru bărbaţi şi două femei - la pacienţi cu COVID-19, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Dintre cele şase decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60 - 69 de ani, unul la categoria de vârstă 70 - 79 de ani şi trei la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele s-au înregistrat la pacienţi care prezentau comorbidităţi.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, din totalul de şase pacienţi decedaţi, patru erau nevaccinaţi şi doi vaccinaţi anti-COVID. Unul dintre pacienţii vaccinaţi care a decedat avea vârsta de 60 - 69 de ani, iar celălalt peste 80 de ani.

Până în prezent, 65.612 persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Persoane internate

Numărul de persoane cu COVID-19 internate este de 806, cu trei mai multe faţă de ziua anterioară, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

În secţiile ATI sunt tratate 138 de persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre aceştia, 126 sunt nevaccinaţi anti-COVID.

Din totalul pacienţilor internaţi, 61 sunt minori, cu cinci mai mulţi decât în ziua anterioară, toţi fiind îngrijiţi în secţii. 

Rafila: Infecția cu SARS-CoV-2 se transformă într-o viroză sezonieră. Un eventual nou val nu va pune probleme

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat sâmbătă, la Oradea, că infecţia cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră şi dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme.

"Eu am evitat să fiu tranşant, nu pentru că nu-mi place să fie tranşant, ci pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale. Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe", a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.

Soluţia, a continuat ministrul, nu este să se transporte toţi pacienţii la UPU, ci să se găsească resurse, să se investigheze şi să se trateze în ambulatoriu, pentru că altfel se "colmatează" asistenţa medicală spitalicească pentru alte categorii de oameni care au nevoie de îngrijiri.

"Şi lucrul acesta, din păcate, s-a întâmplat. Am avut anul trecut un record de decese, la nivel naţional, nu numai din cauza infecţiei cu noul coronavirus, e adevărat în valul patru au murit 25.000 de persoane, dar am avut o mortalitate generală extrem de mare, care a depăşit cu 100.000 natalitatea. Am avut un spor negativ de 100.000 de persoane în România datorită acestei mortalităţi ridicate şi, desigur, din cauza natalităţii care este redusă. Indicatorii demografici plasează România, alături de majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, într-o zonă de pericol în ceea ce priveşte evoluţia demografică", a afirmat Alexandru Rafila (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel