”Aproape în pragul unui război total”. Șeful diplomației europene a lansat un avertisment cu privire la tensiunile din Orientul Mijlociu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol ce declarații a făcut Josep Borrell, șeful diplomaţiei europene.

CITEȘTE ȘI: Tensiuni în Orientul Mijlociu. Israelul a lansat cel mai amplu val de lovituri aeriene împotriva grupării Hezbollah - FOTO

Şeful diplomaţiei europene a avertizat luni că actualul conflict dintre Israel şi Hezbollahul libanez ameninţă să scufunde Orientul Mijlociu într-un ”război total”, notează AFP.

”Pot spune că suntem aproape în pragul unui război total”, a declarat diplomatul european, care urma să participe în cursul serii la o reuniune a ţărilor din G7, în ajunul începerii ”săptămânii la nivel înalt” a Adunării Generale a ONU la New York.

Atacurile israeliene împotriva Hezbollah ar fi făcut luni 492 de morţi în Liban, dintre care 35 de copii, potrivit autorităţilor acestei ţări care a cunoscut cea mai mortală zi în aproape un an de schimburi de focuri între cele două părţi în marja războiului din Fâşia Gaza.

Linia albastră

Înaltul Reprezentant al UE a cerut încă o dată încetarea focului de-a lungul liniei albastre dintre nordul Israelului şi sudul Libanului unde s-a implantat Hezbollah.

La fel ca în Fâşia Gaza, devastată de aproape un an de război între Israel şi Hamasul palestinian, Borrell a denunţat faptul că civilii ”plătesc un preţ intolerabil, inacceptabil”.

Linia albastră a Naţiunilor Unite separă din 2000 forţele armate libaneze de cele ale Israelului.

”Acum este momentul să facem ceva. Fiecare trebuie să facă tot ce poate pentru a opri acest lucru”, a spus el, recunoscând eşecul eforturilor diplomatice de până în prezent pentru a opri războiul din Fâşia Gaza, conform Agerpres.

Idei ”concrete”

Statele Unite vor prezenta în cursul Adunării ONU idei ”concrete” pentru a reduce tensiunea la frontiera dintre Israel şi Liban şi se opun unei invazii terestre israeliene pentru a ataca gruparea pro-iraniană Hezbollah, a afirmat luni un oficial american, scrie AFP.

”Avem idei concrete pe care le vom discuta săptămâna aceasta cu aliaţii şi partenerii noştri”, a spus responsabilul la New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel