Aproximativ 1.000 de absolvenţi de medicină au participat la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidenţiat

Rezidențiat/ FOTO AGERPRES
Rezidențiat/ FOTO AGERPRES

Aproape 1.000 de absolvenţi de medicină au participat astăzi la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidenţiat, organizată la Bucureşti.

Ei concurează pentru aproximativ 630 de locuri care au rămas neocupate după sesiunea din toamnă. Multe dintre locurile pentru care s-a dat examen astăzi sunt la specialităţi deficitare, a explicat ministrul sănătăţii Alexandru Rafila.

'Majoritatea celor rămase neocupate sunt în specialităţile chirurgicale, 99 la domeniul chirurgie, peste 40 la ortopedie şi un lucru care ne preocupă şi sperăm să schimbăm această situaţie este legată de medicina de urgenţă. Nu mai puţin de 95 de posturi nu au fost ocupate.', a zis Rafila.

'E clar că este ceva legat de atractivitatea acestei specialităţi şi de dificultate. Ne propunem ca odată cu intrarea în vigoare a noii legi a Educaţiei, universităţile să-şi recâştige locul bine meritat în pregătirea acestor medici de medicină de urgenţă şi medicina de urgenţă se desfăşoară la fel ca toate celelalte specialităţi medicale, în cadrul universităţilor şi, respectiv, facultăţilor de medicină şi de farmacie.', a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a făcut un apel, astăzi, la spitale să scoată la concurs posturile de medici şi de asistenţi medicali de care au nevoie. Alexandru Rafila a precizat că atunci va putea propune un memorandum pentru aprobarea acestora, chiar dacă există în vigoare ordonanţa care limitează angajările în sistemul bugetar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel