Arabia Saudită, decizie crucială privind conflictul dintre Hamas și Israel

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Arabia Saudită a convocat o reuniune a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) pe tema conflictului dintre Hamas şi Israel.

Arabia Saudită a convocat o reuniune ministerială urgentă a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), din care fac parte 57 de ţări, pentru a aborda situaţia din Gaza, în urma atacurilor grupării Hamas asupra Israelului urmate de represaliile armatei israeliene, au anunţat marţi surse oficiale saudite citate de agenţia EFE, citată de Agerpres.

Data reuniunii urmează să fie stabilită în contactele dintre statele membre ale organizaţiei.

Anunţul despre convocarea acestei reuniuni vine cu o zi înaintea unei reuniuni de urgenţă a miniştrilor de externe din statele Ligii Arabe, care va avea loc miercuri în capitala egipteană Cairo.

Acelaşi anunţ urmează de asemenea unei discuţii telefonice pe care prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman a avut-o cu preşedintele palestinian Mahmud Abbas, la iniţiativa celui din urmă, care a avertizat asupra unei "escaladări militare în Gaza şi în proximitatea sa, şi deteriorării situaţiei astfel încât sunt ameninţate vieţile civililor şi securitatea în regiune".

Sursele citate mai afirmă că Bin Salman "a confirmat că regatul saudit menţine contacte cu actori internaţionali şi în regiune pentru a obţine încetarea violenţelor, evitarea extinderii lor şi a subliniat necesitatea respectării dreptului umanitar internaţional".

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI), îşi are sediul în Arabia Saudită şi este cel mai mare bloc politic al ţărilor islamice, incluzând de asemenea state musulmane care nu sunt arabe, precum Iran, Pakistan sau Afganistan.

Această organizaţie a condamnat "agresiunea împotriva Fâşiei Gaza" şi a acuzat Israelul pentru escaladarea situaţiei întrucât "a ignorat rezoluţiile internaţionale" referitoare la conflictul israeliano-palestinian.

Organizaţia Cooperării Islamice a condamnat din nou marţi "agresiunea israeliană care a provocat răniţi în rândul poporului palestinian şi moartea a zeci de martiri", potrivit televiziunii saudite Al-Ekhbariya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel