Arabia Saudită va fi gazda ediției 2034 a Cupei Mondiale. Infantino: ”Acest lucru face ca fotbalul să fie cu adevărat global”

FOTO: captura Instagram @ Gianni Infantino
FOTO: captura Instagram @ Gianni Infantino

Arabia Saudită va organiza ediția 2034 a Cupei Mondiale de fotbal, fiind a doua ediție din Orientul Mijlociu, după Qatar 2022.

Președintele Federației Internaționale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a confirmat printr-o postare pe Instagram că ediția 2034 a Cupei Mondiale va fi organizată de Arabia Saudită, singura țară care a depus oficial o candidatură înainte de termenul limită de marți, transmite EFE.

”Cel mai mare spectacol de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic și Statele Unite în 2026 - în America de Nord. Următoarele două ediții ale Cupei Mondiale FIFA urmează să fie găzduite în Africa (Maroc) și Europa (Portugalia și Spania) - cu trei meciuri festive jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay și Uruguay) - în 2030 și în Asia (Arabia Saudită) în 2034.

Trei ediții, cinci continente și zece țări implicate în organizarea meciurilor din turneu - acest lucru face ca fotbalul să fie cu adevărat global!

Procesele de licitație au fost aprobate prin consens de către Consiliul FIFA - în care sunt reprezentate toate cele șase confederații - după un dialog constructiv și consultări extinse. Mulțumim tuturor celor care au participat la acest schimb pozitiv”, a scris Gianni Infantino pe Instagram.

Infantino: ”Cupa Mondială FIFA este vitrina perfectă pentru un mesaj de unitate și includere”

”Fotbalul unește lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială FIFA este vitrina perfectă pentru un mesaj de unitate și includere, precum și pentru ilustrarea importantă a modului în care diferite culturi pot coexista și se pot învăța și înțelege mai bine reciproc.

Pe măsură ce trăim într-o lume tot mai divizată și agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, sportul global de frunte, unește ca nimic altceva. Avem nevoie cu toții de astfel de ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale FIFA furnizează o forță unică pentru bine în acest sens”, a mai scris Gianni Infantino.

Amintim că organizarea Cupei Mondiale în Arabia Saudită în 2034 este a doua ediție care are loc în Orientul Mijlociu, după cea din Qatar, din 2022.

Citește și: Partida Israel - România, din preliminariile EURO 2024, se va juca la Felcsút

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel