Arad: Patru migranţi din Tunisia şi Siria, găsiţi într-un taxi la graniţa cu Ungaria, cu documente false

Patru migranţi provenind din Tunisia şi Siria au fost prinşi, de autorităţile de frontieră române de la Vărşand, într-un taxi chiar înainte de graniţa cu Ungaria, ei având asupra lor documente de identitate false, cu însemnele statului francez, pe care ar fi urmat să le folosească pentru a intra ilegal în Spaţiul Schengen.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Arad, migranţii au fost depistaţi în noaptea de marţi spre miercuri, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră. Ei se aflau într-un taximetru care a fost oprit în localitatea de frontieră Vărşand.

"Pasagerii nu vorbeau limba română şi au prezentat la controlul specific documente având însemnele autorităţilor din Franţa. Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că trei migranţi sunt din Tunisia şi unul din Siria, având vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani. De asemenea, documentele franceze prezentate la control nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false", precizează comunicatul.

Cetăţenii străini au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 30 de euro. Ei ar fi urmat să le folosească la trecerea frontierei pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel