Arad: Toate activităţile sportive sau de recreere, interzise în pădurile din municipiu din cauza pestei

Primăria Arad a anunţat, marţi, că toate activităţile sportive sau de recreere care au loc în mod obişnuit în pădurile din municipiu, în special în Pădurea Ceala şi în zona de agrement "Trei Insule", vor fi interzise în următoarea perioadă, pentru a se încerca prevenirea apariţiei pestei porcine africane, confirmată în localităţi învecinate.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Arad, Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale s-a întrunit pentru a analiza situaţia epidemiologică generată de prezenţa pestei porcine africane în judeţul Arad, iar la recomandarea medicilor veterinari s-a stabilit aplicarea mai multor restricţii pentru populaţie, pentru prevenirea introducerii virusului pe raza municipiului.

Astfel, a fost decisă interzicerea tuturor activităţilor sportive sau de altă natură în pădurile de pe raza municipiului Arad şi interzicerea activităţilor de picnic din proximitatea pădurilor.

Vizată este în special Pădurea Ceala, aflată la marginea cartierului de blocuri Alfa, unde mii de persoane obişnuiesc să iasă la picnic în weekend. De asemenea, este vizată zona de agrement "Trei Insule", din proximitatea râului Mureş, dar şi alte zone verzi de la marginea oraşului.

Autorităţile municipale au luat şi celelalte măsuri obligatorii în astfel de cazuri, precum interzicerea comercializării porcilor fără certificat sanitar şi fără aviz sanitar-veterinar.

Autorităţile au confirmat, în ultimele zece zile, şase focare de pestă porcină africană în judeţ, toate aflate în apropiere de municipiul Arad, respectiv în localităţile Sânpetru German, Zădăreni şi Felnac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel