Aradul va primi de la Elveția 10 milioane de euro pentru protecția mediului

primaria Arad
primaria Arad

Zece milioane de euro, atât a câştigat municipalitate din Arad în cadrul unui proiect de îmbunătăţire a mediului înconjurător. Finanţarea fiind asigurată de elveţieni. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de joi de primarul Gheorghe Falcă, iar banii ar putea ajunge la Arad în cursul anului 2013, informează Glasul Aradului.

Autor: Adi Stroescu

primaria AradUn număr de zece proiecte din domeniul serviciilor, producţiei de energie termică şi protecţiei mediului au fost propuse de Primărie în cadrul cooperării româno-elveţiene. Dintre acestea, trei au reuşit să se clasifice în rândul proiectelor ce vor primi finanţare, alături de propuneri similare lansate de alte cinci municipalităţi participante. Potrivit informaţiilor date de primarul Gheorghe Falcă, suma totală a finanţării ce urmează să fie distribuite în vederea susţinerii proiectelor din oraşele câştigătoare este de 37 de milioane de franci elveţieni, adică aproximativ 50 de milioane de euro.

Câteva dintre temele proiectelor propuse de primărie au fost aminitite de primarul Gheorghe Falcă. Unul dintre acestea se referea la construirea unei turbine cu cazan, investiţie care ar fi presupus o finanţare de circa 15 mii de euro.

De asemenea, municipalitatea arădeană a prezentat partenerului elveţian un proiect de reabilitare a sistemelor destinate dustribuţiei de energie termică, ce necesută o finanţare de 8,5 milioane de euro, amenajarea pistelor de biciclete din municipiu care ar necesita circa trei milioane de euro, un proiect privind posibilitatea finanţării studiului de e-ticketing, respectiv a sistemului integrat de mana­gement al circulaţiei tramvaielor şi autobuzelor în municipiu. Potrivit informaţiilor date ieri publicităţii de reprezentanţii Primăriei, procesul de selecţie a proiectelor se va derula pe parcursul anului viitor, urmând ca finanţarea elveţiană să ajungă în municipiu în 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel