Arafat: Am fost refuzat de premier pentru o dezbatere despre Legea sănătății

În cadrul unei dezbateri video, la care a participat și Lucian Duță, președintele CNAS, Raed Arafat a declarat că a încercat să aibă o discuţie despre noua lege a sănătăţii cu premierul Emil Boc, însă a fost refuzat de acesta pe motiv că "este împotriva concurenţei".

În cadrul dezbaterii, Raed Arafat a susţinut că a cerut o întâlnire cu premierul Emil Boc, pentru a discuta despre noua lege a sănătăţii, însă a fost refuzat pe motiv că este "împotriva concurenţei".

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat că serviciile de ambulanţă ale statului funcţionează bine în oraşele mari, iar dorinţa este să fie extinse în zona rurală. El a subliniat că sistemul de urgenţă rămâne acelaşi, fiind coordonat de stat prin 112.

"Propunerea a fost foarte simplă: sistemul de urgenţă rămâne acelaşi, e coordonat de stat, preţul va fi acelaşi şi stabilit prin standarde de cost. Toată coordonarea se face prin 112. Privatul nu poate să refuze, nu are decât să plece acasă. Tu ca stat îi spui: funcţionezi aşa cum îţi spun eu. Dacă nu vii, te dau afară", a spus şefulCNAS.

La rândul său, Raed Arafat a susţinut că există acoperire şi în zona rurală şi că se înfiinţează peste 40 de echipaje noi.

Fostul subsecretar de stat a susţinut că legea vorbeşte de servicii omologate. Potrivit lui Raed Arafat, serviciul de ambulanţă este cel mai vulnerabil.

"Există consorţii foarte mari care s-au specializat în a prelua serviciile de urgenţă din alte ţări. Legea devenind permisivă, ei vin si spun că ne discriminezi. O primă etapă vor fi licitaţii. Vine apoi cu costuri mai mici, scoate statul prin absorbţie. Serviciul de ambulanţă e cel mai vulnerabil. Te trezeşti că 30% a rămas în zona publică şi 70% particulară. Altfel negociază, devine încet-încet monopol", a spus Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel