Arafat, despre medicii care își iau adeverințe că nu pot lucra cu pacienți COVID: Din păcate, fenomenul nu e nou

Raed Arafat / Foto gov.ro
Raed Arafat / Foto gov.ro

Raed Arafat a vorbit, vineri, despre medicii care își iau adeverințe că nu pot lucra cu pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

„Din păcate, din ce în ce mai mulți ne-au adus în atenție astfel de certificate de apt limitat, care se dau de medici de medicina muncii pentru personal sanitar care nu dorește să lucreze în secțiile COVID. Din păcate, acest fenomen nu este nou, l-am avut și în valurile trecute. Una este aspectul moral, altul este aspectul medical. Când un medic emite un astfel de certificat să vii să spui că certificatul nu este corect trebuie să vină un alt medic care să spună asta. Dar când vezi că un medic a emis mai multe certificate către personal sanitar, mai ales dacă se corelează cu o perioadă în care persoana a fost detașată sau dacă lucrează într-o secție care urmează să primească bolnavi Covid, atunci ai un mare semn de întrebare: De ce s-a emis certificatul?”, a spus Raed Arafat.

Acesta susține că astfel de practici sunt total incorecte față de ceilalți colegi: „Foarte rar vin persoane din urgență, din ATI, de obicei din alte specialități.”

„Eu nu știu în alte țări să se emită hârtii de acest fel, care să spună la unul și la altul că tu ești scutit de a lucra la Covid. Trebuie să ai o problemă medicală foarte serioasă care să te împiedice să lucrezi și în alte domenii sanitare. Acestea sunt invenții”, a adăugat Raed Arafat.

Arafat: Este probabil ca o parte din cei care mor vaccinați să fie vaccinați doar pe hârtie

De asemenea, Raed Arafat a spus, tot vineri, că aproape fiecare medic își pune întrebarea dacă cei care mor vaccinați nu sunt, de fapt, persoane care și-au cumpărat un certificat verde, iar vaccinarea este doar pe hârtie.

„E o întrebare pe care toți ne-o punem, dacă toți vaccinații care decedează sunt, într-adevăr, vaccinați. Ne punem întrebarea dacă totuși nu sunt. Știm că a fost un caz la Sibiu, în care un tânăr a decedat, dar înainte să moară, cu două - trei zile înainte, i-a zis medicului care îl tratează că certificatul lui nu este real. Noi știm de acest caz concret”, a explicat Raed Arafat.

„Este foarte probabil ca o parte din cei vaccinați să fie, de fapt, doar pe hârtie. Este foarte posibil acest lucru. Nu neagă nimeni. Nu putem nega”, a mai spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel