Arafat îi dă replica lui Piedone care l-a acuzat că nu vrea ambulanțe private, că-i strică imaginea. Planul Roșu al Bucureștiului: Locul privatului nu e să meargă la dezastru

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Raed Arafat a explicat ce s-a întâmplat cu cele două ambulanțe private de la Colectiv și care e rolul lor în Planul Roșu. 

Cosmin Prelipceanu, realizator Digi24, i-a adus în atenție șefului DSU, Raed Arafat, declarația primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a spus că ”Arafat a declarat de față cu noi, la Colectiv, că nu vrea salvări particulare, pentru că-i strică imaginea”. 

Povestea celor două ambulanțe private de la Colectiv

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a râs. ”Da, am auzit-o și râd cu un motiv. Este o revenire la o discuție lungă de pe vremea Colectivului. A fost dovedit că au fost în apropiere două ambulanțe private. Una a fost o ambulanță a BGS, care a dat o fițuică de parcurs de GPS. Nimeni nu a găsit dacă doar a trecut pe acolo sau dacă a și oprit. Nu știe nimeni ce s-a întâmplat cu ea. A doua este de la alt serviciu de ambulanță, care au zis că au ajuns, au intrat în zonă, dar nu i s-a permis să ia pacient. Firma respectivă a fost cooperantă, mi-a dat la ce oră au fost acolo, la 00.21. La 00.20 plecase ultimul pacient, deci au ajuns acolo, dar nu aveau ce să mai ia” a explicat Raed Arafat. 

Inquam Photos / Octav Ganea

Planul Roșu al Capitalei și rolul ambulanței private în București

Șeful DSU a mai lămurit: ”Planul roșu al Bucureștiului nu prevede ca ambulanțele private să se deplaseze la catastrofe. Noi, prin Planul Roșu, alertăm aproape tot SMURD-ul și până la 30% din mașinile serviciului de Ambulanță. Cine înlocuiește SMURD-ul și Ambulanța în urgențele de zi cu zi? Ambulanțele private! Începe să fie trimis privatul la urgențe. Locul privatului nu e să meargă la dezastru, ci să înlocuiască toate mașinile pe care le-am retras. La Colectiv, am retras aproape 60 de ambulanțe. Crede cineva că s-au oprit în București urgențele? Nu! Cine le rezolva? Privatul”. 

”Ce zice dl. Piedone, să-mi dovedească! Discuția nu a fost, nici vorbă! Nu am avut discuție cu dânsul și am destui martori lângă mine. Să spun eu în fața lui că-mi strică imaginea... Noi aveam decedați în fața noastră și să mă duc să spun ”nu vreau ambulanțe private, că-mi strică imaginea” e prea de tot! Astea sunt minciuni de campanie electorală” a mai explicat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel