Arayes este o rețetă turcească de pizza foarte apreciată. Iată cum se prepară...
Ingrediente
500 gr carne tocată (de miel sau viţel)
2 lipii
2 linguri muguri de pin
1 ceapă
3 linguriţe râse baharat
1 vârf linguriţă chimion (cumin)
chili (opţional)
1 lingură passata (sau o roşie mică dată pe răzătoare)
1 lingură rasă pastă de ardei
1/4 legătură pătrunjel
3-4 fruze mentă
1 lingura ulei
sare
Cum se prepară
În uleiul încins căliţi ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat, adăugaţi carnea, baharat, chimion şi sare după gust. Prăjiţi până carnea e uşor rumenă. Scurgeţi mare parte din grăsimea lăsată de carne în tigaie. Gustaţi carnea şi mai adăugaţi sare dacă mai e necesar şi chili dacă o doriţi mai picantă.
Adăugaţi pasta de ardei şi cea de roşii. Adăugaţi şi verdeţurile tocate fin. Amestecaţi bine şi opriţi focul. Tăiaţi fiecare lipie în 4. Umpleţi fiecare sfert de lipie cu umplutură pregătită (cca 2 linguri în fiecare), potrivit e-retete.ro. Presăraţi muguri de pin. Apăsaţi uşor partea de sus a lipiei ca să se lipească de carne. Ungeţi lipiile cu un strop de ulei deasupra.
Daţi la cuptor la 180C pentru 5 minute, întoarceţi lipiile şi mai lăsaţi 5 minute. Serviţi calde cu iaurt şi o salată de ceapă.
Vezi și: Sandwich turcesc cu macrou și ceapă. Rețeta este absolut delicioasă
Mic dejun turcesc. Se amestecă toate ingredientele și se bagă tava la cuptor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News