Salariile nete ale angajaţilor Arctic nu se vor diminua ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii către aceştia.
Arctic a anunțat că începând cu 1 ianuarie 2018, va suporta cheltuielile generate de transferul contribuţiilor sociale către angajaţi, astfel încât salariile nete ale angajaţilor săi să nu fie diminuate. Compania se asigură astfel că modificările legislative nu vor afecta în niciun fel veniturile celor 3.600 de angajați care lucrează în prezent la fabrica din Găești.
"Ne dorim ca angajații Arctic să nu resimtă în niciun fel schimbările aduse Codului Fiscal, iar decizia de a suporta cheltuielile generate de transferul contribuţiilor sociale în sarcina acestora confirmă angajamentul nostru pentru a proteja întotdeauna interesele angajaților noștri. Încă o dată, vrem să-i asigurăm pe aceştia că dedicarea lor este pe deplin apreciată, motiv pentru care ne dorim să le asigurăm în continuare siguranța financiară de care au nevoie ei şi familiile lor. ", a declarat Gabriela Coman, Director Resurse Umane Arctic.
Arctic asigură salariaţilor săi un pachet de beneficii consistent
Acest pachet include prime (acordate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Paști, Mărțișor, 1 iunie, dar și primă de vacanță), asigurare medicală si asigurare de viaţă, bonuri de masă, asigurarea transportului la și de la locul de muncă, subvenționarea parțială a costului unei mese zilnice servite la cantină, analize medicale gratuite in cadrul cabinetului din interiorul companiei, ajutor financiar acordat pentru evenimente deosebite în familie. De asemenea, compania derulează anual un program de burse private pentru performanţă şcolară, indiferent de domeniul de pregătire sau anul de studiu, pentru elevii care au rezultate şcolare şi extra-şcolare deosebite (concursuri, olimpiade, competiţii la nivel judeţean, naţional, internaţional).
În cadrul acestui proiect, pentru anul scolar 2017 – 2018, se acordă un număr de 30 de burse, fiecare în valoare de 100 euro/lună.
Arctic este o companie preocupată de bunăstarea angajaților și investeşte constant în dezvoltarea echipei şi în îmbunătaţirea condiţiilor de muncă, precum și în programe de dezvoltare profesională. Doar în 2017 Arctic a investit semnificativ în programe de dezvoltare a abilităţilor de leadership, derulate în parteneriat cu furnizori renumiţi în domeniu. Obiectivul acestei investiţii este de a dezvolta competenţe de leadership strategic, de conducere şi de motivare a angajaţilor, pe trei nivele ierarhice diferite, respectiv first line management în producţie, specialişti şi middle management.
Arctic susţine şi proiecte educaţionale dedicate comunităţii locale
În toamna acestui an, compania a anunţat susţinerea primelor clase de învăţamânt dual din judeţul Dâmboviţa, contribuind astfel la pregătirea profesională a viitoarei generaţii de tehnicieni. De asemenea, pe parcursul anului universitar 2017 – 2018, Arctic derulează un program de burse private destinate mediului universitar, prin intermediul căruia îşi propune să susţină studenţii din anii III, IV, masteranzi sau doctotanzi, cu speciaizare tehnică, din cadrul Universităţii Politehnica, Universităţii Piteşti şi Universităţii Valahia din Târgovişte. Artic pune la dispoziţie un număr de 20 de burse private, fiecare în valoare de 800 lei/lună, ce vor fi acordate studenţilor care au rezultate academice foarte bune, precum şi activităţi extra-curriculare relevante pentru domeniile de specializare şi nu numai. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 36.000 de euro.
Despre Arctic
Arctic este liderul pieţei de electrocasnice din România şi deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, fabrica de la Găeşti producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2016 de 2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producția totală Arctic este exportată în peste 70 de țări.
În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcție pentru o nouă fabrică de mașini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița. Noua investiție este una de tip Greenfield și va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0. Fabrica va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din Grupul Arcelik, dar și utilaje inteligente.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News