Alianța România Dreaptă ia foarte în serios inima care reprezintă simbolul partidului. Membrii ARD susțin discursuri care apelează la partea sensibilă a auditorului, invocă numele sfinților sau pe cel al lui Dumnezeu și își exprimă crezul că se poate face campanie electorală fără vrajbă și ură.
Autorul: Gabriela Bejan
Duminică, în cadrul unei conferințe de presă, mai mulți membri ARD și-au exprimat intențiile de reformare a României și a sistemului politic. Alocuțiunile adepților României Drepte au sunat mai mult ca niște predici, dacă luăm în calcul faptul că au fost numeroase referiri la bunătate, iubire între oameni și credință în Dumnezeu. Printre politicienii care au cuvântat în cadrul conferinței s-a numărat și democrat-liberala Anca Boagiu.
” Este o Românie în care am constatat cu toţii că limbajul pe care îl folosim, atitudinea, sunt cele ale vrajbei, ale urii între oameni. Cred că azi e o zi în care cu toţii trebui să ne rugăm ca Dumnezeu să ne deschidă inimile, să vedem care este calea dreaptă pentru poporul român, indiferent cine suntem şi cu ce ne ocupăm, în care bunăvoinţa trebuie manifestată raportându-ne la valori, şi cred că una dintre cele mai importante este credinţa în Dumnezeu. Mă rog pentru cei care răspund de destinele acestei ţări, fie că sunt politicieni din ARD, fie că sunt cei din USL, şi am să mă rog ca inima să le fie deschisă, ca să fie deschisă calea dreaptă spre România.”, a declarant Anca Boagiu, potrivit AGERPRES.
Unul dintre canoanele pe care membrii ARD se angajează să îl respecte este acela de a comunica în permanență unii cu alții. Aceștia mai spun că doar așa se vor putea concentra sârguincios asupra problemelor societății pe care o consideră ”sfâșiată” din toate părțile. ”Şi poate că este un tribut al importanţei comunicării. Noi, partidul şi alianţa care avem inima drept simbol, am început să ne gândim cum să ne manifestăm această deschidere, amabilitate şi aplecare către celălalt şi mai ales către cetăţean prin faptele şi gesturile noastre. Fiecare dintre noi va face gesturi de bunăvoinţă, acestea trebuie să se petreacă tot anul, trebuie să fie spontane. Ne-am pregătit de data asta ca să dăm startul unui alt fel de a face politică şi de a face Campania”, a precizat fosta consilieră prezidenţială Sandra Pralong.
Potrivit Sandrei Pralong, ziua conferinței de presă a fost și ”Ziua Bunăvoinței”. Aceasta nu este similară celei din SUA, numită ”Ziua Recunoștinței”, ci uneia din Japonia veche de peste 40 de ani. Inițiativa a aparținut unor studenți ca urmare a faptului că în campusul lor domina violența. Pralong a mai adăugat că această sărbătoare are menirea de a vindeca societatea de lipsa performanței și că poate fi marcată prin concursuri de amabilitate și generozitate. Colega sa de partid, Anca Boagiu, i-a susținut ideea și, în plus, a împărțit icoane la sediul de campanie al ARD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu