Arde regiunea Attica din Grecia. Din cauza flăcărilor uriașe nu pot fi folosite avioane sau elicoptere

Arde regiunea Attica. Din cauza flăcărilor uriașe nu pot fi folosite avioane sau elicoptere / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Arde regiunea Attica. Din cauza flăcărilor uriașe nu pot fi folosite avioane sau elicoptere / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Regiunea Attica din Grecia este devastată de incendii.

Un deal împădurit din regiunea elenă Attica a fost cuprins de flăcări uriașe în doar câteva zeci de minute. Este zona în care acționează și pompierii români, care încearcă acum să limiteze extinderea flăcărilor. O coloană imensă de fum s-a ridicat deasupra zonei, iar vegetația arde cu flacără deschisă. Mai multe localități au fost evacuate.

Flăcările înalte de câțiva metri s-au extins în doar jumătate de oră pe un versant întreg. Vântul bate cu putere și direcționează focul spre zonele locuite. Fumul a cuprins zona, iar aerul este greu de respirat, relatează Digi24.

Drumurile din zonă au fost închise, pentru a permite pompierilor să acționeze. Zeci de autospeciale au fost trimise în zonă.

Intervenția este însă dificilă, iar din cauza flăcărilor uriașe nu pot fi folosite avioane sau elicoptere. Acestea intervin pentru a arunca apă peste casele care nu au fost cuprinse încă de flăcări. Zona este sub alertă de gradul 5, cel mai ridicat.

Satele din jur au fost evacuate. Unii oameni au plecat doar cu hainele pe care le aveau pe ei. Alții aveau deja bagajele făcute, de teama unor noi incendii, scrie Publika.

Intervenție grea, în Grecia, pentru pompierii români. Ce se întâmplă cu ei acum

Pe parcursul zilei de duminică, pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite, anunță luni IGSU. Locurile vizate se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenție, cu rute greu accesibile.

Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure și-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români și eleni au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare.

De asemenea, de un sprijin real s-a dovedit a fi drona pompierilor militari români, care a survolat zona și a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile, mai precizează IGSU.

„Misiunile colegilor noștri s-au încheiat noaptea, târziu, când aceștia au revenit la bază. Astăzi, în urma ultimelor informații transmise de către ofițerul de legătură elen, în zona Attica, incendiul nu se mai manifestă cu flacără deschisă. Astfel, misiunile alocate modulului român pentru ziua în curs sunt în principal de supraveghere, monitorizare și lichidarea eventualelor focare izolate. 

La solicitarea ofițerului de legătură elen, forțele și mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes și zona Vilia. Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă), vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile. De asemenea, în zona Vilia va fi prezent și asistentul medical din cadrul modulului, totalizând 61 de pompieri militari, cu  18 mijloace de intervenție”, precizează IGSU (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel