Ardei gratinați, cu măsline și capere. Iată o rețetă italiană potrivită pentru sezonul de vară

Ardei gratinați cu măsline și capere. Iată o rețetă italiană potrivită pentru sezonul de vară. Sursa foto: freepik.com
Ardei gratinați cu măsline și capere. Iată o rețetă italiană potrivită pentru sezonul de vară. Sursa foto: freepik.com

Ardeii gratinați sunt o rețetă tipic italiană, potrivită atât pentru sezonul de vară, cât și pentru cel de iarnă. Se pot consuma calzi, reci sau la temperatura camerei. 

Ideal ar fi să-i asezonezi cu măsline și capete și să-i coci, acoperiți cu pesmet. Rezultatul va fi o garnitură crocantă, plină de aromă. De asemenea, poți adăuga și fileuri de hamsii în ulei, pentru  un plus de aromă.

Ingrediente pentru 4 persoane:

2 ardei roșii,
2 ardei galbeni,
2 linguri de capere desărate,
2 linguri de măsline,
2 căței de usturoi,
pesmet după gust,
ulei de măsline extravirgin,
sare și piper după gust.



Procedura, pas cu pas

Ardeii se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie. Apoi, ardeii se taie în jumătate și se îndepărtează cotorul și semințele.

Acoperă o tavă cu hârtie de copt, pune ardeii pe ea și coace-i la cuptor, la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.

Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană


Ardeii se curăță de coajă. Pe o tavă mare se pune hârtie de copt și usturoiul curățat. Se adaugă bucățile de ardei, alternând bucățile galbene cu cele roșii.

Distribuie deasupra caperele desărate și măslinele tăiate pe jumătate. Asezonează cu sare și piper.

Toate gospodinele fierb greșit cartofii. Respectă sfaturile și vei beneficia de toate substanțele utile

Se presară pesmet (fără a exagera), se condimentează cu un strop de ulei de măsline extravirgin și ardeii se se coc la 180 de grade, aproximativ 10 minute, sau până când pesmetul s-a rumenit și s-a format o crustă rasă. Servește ardeii fierbinți, rece sau la temperatura camerei. Poftă bună!

 

Vezi și. Ardei umpluți cu ton și ricotta. O mâncare delicioasă, cu doar 240 de calorii

 

Ardeii umpluți cu ton și ricotta au un gust atât de intens, încât vor fi pe placul și celor mai pretențioase persoane.

De fapt, toți membrii familiei îi vor mânca cu plăcere și vor cere o porție în plus. Cu siguranță, puteți servi acest fel de mâncare și invitaților și veți fi surprinși de succesul pe care îl vor avea.

În plus, avantajul acestor ardei este ca sunt excelenți atât calzi, cât și reci. Apoi, sunt și destul de ușori caloric și pot fi consumați și de persoanele care sunt la dietă.

Vă plac nucile? Iată cum trebuie să le depozitați corect. Vor rezista și doi ani

Timp de pregătire - 20 de minute, timp de gătire - 20-25 de minute, timp total - 45 de minute, porții - 4, calorii - 240 pe porție.

Ingrediente:

125 grame ricotta ușoară,

170 grame de ton natural scurs și tocat manual,

50 grame de parmezan ras,

50 grame de pâine integrală tăiată bucățele,

30 ml lapte fierbinte,

2 ardei roșii,

1 cățel de usturoi tocat mărunt,

1 crenguță de pătrunjel tocat,

4 linguri de pesmet, 

ulei de măsline extravirgin,

sare.

Pregătirea

În primul rând, clătiți bine ardeii sub jet de apă, împărțiți-i în jumătate și curățați-i de semințe. Puneți pâinea la înmuiat în laptele încălzit.

Transferați ricotta într-un bol, adăugați tonul, usturoiul, sarea și parmezanul, apoi amestecați pentru a obține o compoziție cu o consistență omogenă. La final, adăugați pâinea înmuiată în lapte și scursă bine.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel