Ardeiul iute în oțet este un aliment nelipsit lângă ciorbe sau sarmale. Una dintre cele mai gustoase rețete este cea de ardei iuți bulgărești puși în oțet.
Ingrediente
1,5 kg ardei bulgăreşti
1 litru oţet de vin alb
2,100 Litri apă
2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă
câteva crenguţe de cimbru
caţivia căţei de usturoi
boabe de piper
2 linguri rase de zahăr (pentru cine doreşte)
4-5 frunze de dafin
boabe de muştar (cine doreşte)
Mod de preparare
Se spală bine ardeii şi se aşază în borcan. Se curaţă usturoiul şi se tale felii. Se pune în borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei. Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apa împreună cu sarea, oţetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul boabe şi frunzele de dafin.
Când începe să fiarbă se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se toarnă, apoi, peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat. Când s-a răcit complet se poate depozita în cămară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu