Ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Cea mai gustoasă rețetă

Ardeiul iute în oțet este un aliment nelipsit lângă ciorbe sau sarmale. Una dintre cele mai gustoase rețete este cea de ardei iuți bulgărești puși în oțet.

Ingrediente

1,5 kg ardei bulgăreşti

1 litru oţet de vin alb

2,100 Litri apă

2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă

câteva crenguţe de cimbru

caţivia căţei de usturoi

boabe de piper

2 linguri rase de zahăr (pentru cine doreşte)

4-5 frunze de dafin

boabe de muştar (cine doreşte)

Mod de preparare

Se spală bine ardeii şi se aşază în borcan. Se curaţă usturoiul şi se tale felii. Se pune în borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei. Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apa împreună cu sarea, oţetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul boabe şi frunzele de dafin.

Când începe să fiarbă se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se toarnă, apoi, peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat. Când s-a răcit complet se poate depozita în cămară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel