Ardeii umpluţi sunt pe placul tuturor, mai ales dacă sunt gătiţi ca la mama acasă. Vă prezentăm o reţetă delicioasă şi foarte uşoară.
12 ardei graşi
1,5 kilograme de carne tocată
2 cepe
250 de grame de orez
Un ou
5 roşii
Sare
Piper
Mărar
Bulion
Ulei
Spălăm ardeii, după care îi tăiem la capete şi îi curăţăm. Îi punem pe un prosop curat ca să se scurgă de apă.
Separat, facem prăjeala. Curăţăm şi tocăm mărunt ceapa, după care o punem într-o tigaie cu ulei încins. Acoperim cu un capac. Când este aproape gata, adăugăm bulionul şi amestecăm. Mai lăsăm 2 minute şi o luăm de pe foc.
Preparăm compoziţia: Punem carnea tocată într-un vas, adăugăm oul, orezul, sare, piper şi mărar. Adăugăm şi prăjeala făcută anterior. Amestecăm bine, apoi începe să umplem ardeii. Folosim roşiile pentru a pune căpăcele ardeilor.
Îi punem într-o oală, adăugăm apă şi punem o farfurie peste ei. Îi lăsăm să fiarbă la foc potrivit.
Pot fi serviţi cu smântână sau simpli.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu