Dacă ai poftă de o gustare grecească, ardeii umpluți cu brânză Feta reprezintă cea mai bună idee. Sunt atât de buni...! Iată cum se prepară.
Ingrediente
12-15 ardei kapia/ardei mini
150 g crema de brânză
250 g brânză Feta
2 linguri pastă de măsline
o linguriţă oregano
un praf piper
2 linguriţe oregano
2 linguriţe busuioc
sare
boabe de piper
Cum se prepară
Într-o cratiţă încăpătoare, pune 2-3 l de apă la fiert, împreună cu condimentele şi sarea. În răstimp, curăță ardeii de cotoare şi de seminţe (dacă foloseşti kapia, e nevoie doar de vârful ardeiului, cca 5-6 cm de la vârf), potrivit retetepractice.ro.
Pune ardeii la opărit pentru 3 minute şi lasă-i în apă clocotind la foc mare. Scoate ardeii şi trece-i pe sub un jet rece de apă, pentru a le opri fierberea. Freacă brânza Feta cu crema de brânză, pasta de măsline, un praf de piper şi cu oregano. Umple ardeii cu compoziţia obţinută şi serveşte-i sau pune-i la marinat.
Pentru a pune ardeii umpluţi cu Feta la marinat, aşază-i într-un borcan curat şi acoperă-i cu un amestec de ulei de măsline şi oregano. Dă apoi borcanul la frigider până la servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News