Ce spuneți de o rețetă delicioasă de ardei umpluți cu orez și legume?
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă și simplă de ardei umpluți cu orez și legume. Pașii sunt ușor de urmat. Nu vă rămâne decât să vă apucați de treabă!
4 ardei grași verzi
1 ardei gras galben ca un câmp de rapiță în bătaia soarelui
1 ardei gras roșu bucălat
2 ardei kapia
2 dovlecei frumoși și groși pe care îi scobim în interior
Orez
14 ciuperci cu pălării mari si grațioase
3 morcovi groși și serioși tăiați cubulețe mici
2 cepe roșii tăiate Julien
2 cepe albe tăiate Julien
Orez cu bobul lung
Tăiem în cubulețe codițele ciupercuțelor frumoase și grațioase. Călim separat codițele ciupercilor, morcovii și ceapa. Punem toate împreună în tigaie apoi și turnăm miezul de dovlecei tăiat și el cubulețe.
Călim un pic și separat orezul și apoi, într-un castron, amestecăm legumele trase la tigaie cu orezul ușor călit. După ce am curățat ardeii, îi umplem cu orezul amestecat cu legume. Facem la fel și cu dovleceii. Îi punem în oale de pământ, turnăm apă pe lângă și îi acoperim cu folie, după care țuști în cuptor cu ele la foc mediu timp de circa 30 de minute. Scoatem folia de deasupra, completăm cu vin roșu și suc de roșii, bașca niscaiva roșii cubulețe și înapoi la cuptor cu ele. Din când în când, mai punem peste, cu o lingură, din sosul format pentru ca să se pătrundă bine conținutul ardeilor noștri umpluți. După circa 20 de minute, presăram deasupra mirodeniile: cimbrișor, piper, boia și mai lăsăm încă 10 minute la cuptor.
Când scoatem oalele din cuptor, presăram din greu mărar și pătrunjel tocat proaspăt și, cu grijă, așezăm în farfurie un ardei și un dovlecel umplut. Merge foarte bine pus peste tzatziki proaspăt făcut. Mirosul este superb și doar poftă vă mai trebuie!”, a scris pilotul Cezar Osiceanu.
VEZI ȘI: Corăbioare pentru gurmanzi a la Cezar Osiceanu. Rețetă simplă și gustoasă
File de pește cu legume la cuptor a la Cezar Osiceanu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News