Vă prezentăm o reţetă delicioasă şi foarte uşor de preparat de ardei de post. Toată familia îi va adora.
10 ardei graşi
200 de grame de ciuperci
O cană de orez
2 cepe mari
O lingură de bulion
3-4 roşii
Sare
Piper
O legătură de mărar
Se spală ardeii, se taie la capete şi se curăţă de seminţe, apoi îi spălăm din nou. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. La fel procedăm şi cu ciupercile.
Într-o tigaie cu puţin ulei încins, adăugăm ceapa şi ciupercile. Condimentăm cu sare şi piper şi le lăsăm să se călească. În momentul în care sunt aproape gata, adăugăm bulionul. Se mai lasă două minute pe foc, apoi se dă deoparte.
Punem într-un bol compoziţia, adăugăm orezul şi mărarul şi amestecă.
Începem să umplem ardeii cu compoziţia preparată. După ce i-am umplut, tăiem roşiile şi punem căpăcele ardeilor. Se pun la fiert într-o oală mare, adăugăm apă astfel încât să acoperim toţi ardeii. Nu uitaţi să puneţi o farfurie deasupra. Se fierb aproximativ două ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu