Dacă vrei să te bucuri de delicioșii ardei umpluți și în post, îi poți prepara după această rețetă fără carne.
Ingrediente
7-8 buc ardei gras
500 g ciuperci
100 g orez
1 ceapă mare
2 căţei usturoi
1 morcov mare
2 linguri ulei de măsline
1 legătură pătrunjel
100 ml piure de roşii
sare
piper
Cum se prepară
Taie “capacele” fiecărui ardei şi curăță de semințe partea inferioară, folosind o linguriţă. Într-o tigaie încinge uleiul şi căleşte ceapa tăiată cât mai mărunt, împreună cu usturoiul mărunţit, potrivit retetepractice.ro. Când ceapa devine translucidă, adaugă ciupercile tăiate cubuleţe şi amestecă continuu, până ce ciupercile îşi schimbă culoarea integral.
Adaugă peste 2-3 linguri din piureul de roşii şi restul ingredientelor: orezul spălat, morcovul dat pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul. Umple ardeii cu această compoziţie obţinută şi aşază-i într-o tavă termorezistentă. Pe lângă ei, toarnă apa combinată cu restul de sos de roşii, până la jumătatea înălţimii lor.
Dă tava la cuptor pentru 70-80 de minute, la 160 de grade, sau până când ardeii sunt rumeniţi. Întoarce-i la jumătatea timpului de coacere şi serveşte ardeii umpluţi de post alături de mămăliguţă şi puţin mărar presărat deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News