Ardeii umpluţi sunt mancarea preferată a multor români. Se fac foarte uşor şi sunt delicioşi. Vă prezentăm o reţetă uşoară şi delicioasă.
10 ardei graşi
1 kilogram de carne tocată (amestec porc şi vită)
1 ceapă mare
200 de grame de orez
Un ou
4 roşii
Sare
Piper
Mărar
Bulion
Ulei
Spălăm ardeii, după care îi tăiem la capete şi îi curăţăm. Separat, facem prăjeala. Curăţăm şi tocăm mărunt ceapa, după care o punem într-o tigaie cu ulei încins. Acoperim cu un capac. Când este aproape gata, adăugăm bulionul şi amestecăm. După două minute o luăm de pe foc.
Compoziţia: Punem carnea tocată într-un vas, adăugăm oul, orezul, sare, piper, mărar şi prăjeala preparată anterior. Se amestecă, după care umplem ardeii. Folosim roşiile pentru a pune căpăcele ardeilor.
Îi punem într-o oală, adăugăm apă şi punem o farfurie peste ei. Îi lăsăm să fiarbă la foc potrivit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu