EXCLUSIV  Arestare Donald Trump. H.D. Hartmann: Acesta este delictul de care este acuzat. Nu mai poate ajunge la înţelegere, a pierdut deja un proces în civil

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

H.D. Hartmann, analist de politică externă, a explicat de ce Donald Trump, dacă va fi pus sub acuzare şi arestat, nu mai poate ajunge la o înţelegere cu Fiscul american, dar şi de ce cazul său este instrumentat de un procuror din districtul Manhattan. 

Întrebat cum se va proceda cu alcătuirea juriului în cazul în care Donald Trump va fi arestat, aşa cum chiar el a spus pe reţeaua de socializare Truth Social, H.D. Hartmann a spus că "juriul va fi federal, dacă se va ajunge la asta, iar cazul va fi judecat la Înalta Curte. Doar Înalta Curte are voie să judece foşti preşedinţi, pentru că în general legea nu are posibilitatea de a judeca un preşedinte în funcţie. Preşedinţii în funcţie din SUA se bucură de imunitate completă. Legea se referă doar la foşti preşedinţi". 

"Este această Înaltă Curte care are dreptul să îl judece. Este trial by jury, judecată prin juraţi. Ar fi pentru prima dată în istoria SUA când se întâmplă aşa ceva. Nixon a scăpat prin urechile acului, fiind graţiat de către vicepreşedintele său, care a devenit preşedinte atunci. Dar care apoi a pierdut alegerile tocmai pentru că l-a graţiat pe Nixon. Cel care i-a urmat lui Nixon este doar al doilea caz din istoria SUA care a devenit preşedinte fără să fie ales, prin legea de succesiune. Sunt doar două cazuri în istoria SUA de cetăţeni care au ajuns preşedinţi ai SUA fără să participe la alegeri. 

Dar Trump ar fi singurul fost preşedinte american adus în faţa justiţiei. Oricum, dacă este pus oficial în acuzare, din cauza faptului că pedeapsa ar fi mai mare de 5 ani, arestarea este automată", a mai spus H.D Hartmann la Geostrategica. 

De ce este acuzat Donald Trump şi de ce procurorul vine din districtul Manhattan

"Dacă este un delict federal, dacă va fi judecat de o Înaltă Curte federală, de ce procurorul este al unui district din New York?", a întrebat Val Vâlcu. 

"În primul rând, delictul de care este acuzat Donald Trump nu este că a plătit bani unei foste prostituate, ci că după aceea, când el a devenit foarte cunoscut, a ameninţat că scrie o carte, iar omul s-a dus la avocaţii săi şi le-a cerut să rezolve situaţia. Avocaţii săi au mers la respectiva doamnă (n.r. actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels) şi i-au cumpărat cartea. Problema este că această cheltuială a fost trecută în raportul de impozite al uneia dintre companiile lui Trump ca activitate comercială de comunicare, ceea ce este ilegal. Aici este delictul! E destul de complicat. De ce îl acuză statul american? Că, din cauza faptului că a scăzut impozitul pe profit, statul american a plătit, de fapt, cumpărarea tăcerii respectivei persoane. Asta e prima parte. 

A doua parte, legată de procuror, este de ce procurorul vine din districtul Manhattan. Districtele de procurori sunt în jur de 50 în SUA. Au bucăţi imense din teritoriu, dar şi bucăţi imense din Codul Penal. Districtul din Atlanta, spre exemplu, nu se ocupă de infracţiuni fiscale, ci districtul din Manhattan face asta. Toate marile furturi fiscale sunt judecate de districtul din Manhattan", a mai spus Hartmann. 

Întrebat de ce nu se mai poate ajunge la o înţelegere pentru ca Donald Trump să plătească banii datoraţi fiscului american, analistul a spus că "Donald Trump şi avocaţii săi au minţit într-un proces care a avut deja loc. Şi au spus că nu s-au dat niciun fel de bani. Aici e problema! Compania a dat banii. Peste o anumită sumă, doamnei înţeleg că i s-au dat 250.000 de dolari, ca şi în România şi în orice ţară cu stat de drept, semnează patronul firmei, nu avocaţii. El a semnat cecul. El se poate prevala de faptul că semna sute de cecuri pe zi, dar nu îl scuză de faptul că a spus că nu a plătit niciodată, ceea ce s-a dovedit deja un fals. A pierdut deja un proces în civil, avocatul său a fost dat afară din birou". 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel