Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu de la Mănăstirea Neamț a murit

Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu de la Mănăstirea Neamț a trecut la Domnul.

Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu a plecat la cele veșnice, miercuri, la vârsta de 48 de ani, în urma unei crunte suferințe, respectiv cancer.

Clericul a petrecut în ascultare și rugăciune timp de 32 de ani, fiind din tinerețe în obștea Mănăstirii Neamț, de la 16 ani. Slujba Înmormântării va avea loc sâmbătă.

Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu s-a născut pe 19 ianuarie 1976, în comuna Vinderei din județul Vaslui, din părinții Ioan și Elena, primind la botez numele Lucian. Lavrentie Țurcanu a absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț. A urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța.

Pe 17 august 1992 a intrat în mănăstire. De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în anul1995, a fost tuns în monahism. Slujba a fost oficiată atunci de părintele arhimandrit Irineu Cheorbeja, starețul așezământului monahal de la Neamț. Naș de călugărie a fost părintele protosinghel Melchisedec Romcea.

Pe data de 23 mai 1996, părintele Lavrentie Țurcanu a primit hirotonia întru diacon de la PS Ioachim Vasluianul, Episcopul Hușilor. Pe data de 13 august 2017, cu prilejul sfințirii bisericii Schitului Icoana Veche, clericul a fost hirotesit arhidiacon de către ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

De-a lungul timpului, părintele Lavrentie a îndeplinit mai multe ascultări: a fost paracliser, econom și șofer al așezământului monahal.

'Slujba Înmormântării va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 10:00. Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l așeze!', transmite Basilica.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel