Arhim. Ciprian Grădinaru: Respectarea restricțiilor NU trebuie să ne afecteze bucuria Crăciunului

Creştinii ortodocşi, greco-catolici şi protestanţi sărbătoresc, vineri, în condiţiile restricţiilor sanitare impuse de evoluţia pandemiei de COVID-19 în ţara noastră, Naşterea Domnului.

Arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a îndemnat la respectarea normelor sanitare impuse de pandemie şi a spus că restricţiile nu trebuie să ne afecteze bucuria Crăciunului.

"Anul acesta a fost un an mai deosebit în care creştinii serbează slăvitul praznic al Naşterii Domnului din Preacurata Fecioară în condiţii de restrişte din cauza situaţiei prin care trece întreaga omenire generată de pandemia de COVID. Restricţiile sau constrângerile pe care trebuie să le respectăm cu toţii nu trebuie să ne afecteze bucuria Naşterii Mântuitorului. Cu toţii trebuie să trăim în inimile noastre, în familia noastră, cu apropiaţii şi cu cei dragi această mare sărbătoare", a declarat Arhim. Ciprian Grădinaru pentru Agerpres.



"Speranța că omenirea va intra în normalitate"



"Suntem alături de toţi cei care se află aproape sau departe, în străinătate, şi bucuria pe care Mântuitorul şi îngerii au adus-o pe pământ s-o avem şi anul acesta în lume şi în familiile noastre. Trăim cu speranţa că, la anul care vine, omenirea va intra în normalitate şi ne vom putea bucura unul de celălalt. Pentru că libertatea şi comunicarea sunt cele mai frumoase daruri pe care Dumnezeu le-a dat sufletului şi universului uman", a încheiat Arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Crăciunul, una dintre cele mai importante sărbători



Naşterea Domnului s-a petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, care domnea peste Galileea (Nazaretul) şi Iudeea (unde era Betleemul). Regiunile făceau parte din Imperiului Roman şi erau guvernate de un procurator. Imperiul era condus de Octavian Augustus (27 î.Hr - 14 d.Hr). În acea perioadă, a fost dispusă de autorităţi organizarea unui recensământ, fiecare trebuind să meargă în cetatea lui de origine pentru a se declara. Printr-un astfel de procedeu se stabilea o bază de date pentru impozitarea populaţiei şi a terenurilor.

Potrivit Sfintei Scripturi şi Sfintei Tradiţii, mergând cu Iosif de la Nazaret la Betleem, spre a împlini porunca autorităţilor, Sfânta Fecioară Maria a născut pe Iisus într-un staul de animale de la marginea cetăţii. Acolo, la marginea câmpului, în noaptea sfântă, îngerul a vestit păstorilor Naşterea Mântuitorului lumii. Tot atunci şi tot acolo, în pragul colibei în care se afla pruncul sfânt, s-au oprit cei trei magi din lunga lor călătorie spre a lăsa lângă copilul sărac daruri împărăteşti.

Sărbătoarea anuală a Naşterii cu trup a Domnului Iisus Hristos este cel dintâi praznic împărătesc cu dată fixă, în ordinea cronologică a vieţii Mântuitorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel