Dacă ți-e poftă de aripioarele picante sau puiul crispy de la KFC, le poți prepara singur, acasă. Iată cele două rețete.
Ingrediente
600 g aripi/ciocănele pui
ulei pentru prăjit
Amestec uscat
450 g făină
1/2 lingură cimbru
1/2 lingură busuioc
1/3 lingură oregano
2 linguri boia de ardei dulce
1 linguriţă boia ardei iute
2 linguriţe piper alb
1 linguriţă pudră ghimbir
2 linguri pudră de usturoi
1/2 lingură sare
Amestec lichid
3 ouă
250 ml apă minerală
200 g făină
un praf generos sare
Vezi și: Top 3 rețete rapide de ruladă. Sunt ușor de făcut și foarte gustoase
Cum se prepară
Spală bine puiul şi lasă-l deoparte temporar. Într-un vas încăpător, combina faină cu toate condimentele, inclusiv sarea, apoi omogenizează. Separat, bate ouăle cu apă minerală (ideal proaspăt desfăcută), apoi adaugă făina şi sarea, potrivit retetepractice.ro. Încinge uleiul la foc mediu pentru cca 5-8 minute.
Trece puiul prin făină, apoi prin aluatul de ou, din nou prin făină, apoi pune-l în tigaie la prăjit, în baie de ulei încins. Lasă puiul la prăjit pentru cca 6-7 minute sau până când se rumeneşte şi se pătrunde. Serveşte aripioarele fierbinţi, cu sos de usturoi pregătit în casă.
Ingrediente
- 2 căni de făină
- 2/3 linguri de sare
- 1/2 lingura de cimbru uscat
- 1/2 lingura de busuioc uscat
- 1/3 lingura de măghiran uscat
- o lingură de sare cu aromă de ţelină
- o lingură de piper negru măcinat
- o lingură de muştar praf
- 4 linguri de praf de ardei gras
- 2 linguri de usturoi praf
- o lingură de ghimbir măcinat
- 3 linguri de piper alb măcinat
- o cană de smântână
- un ou bătut
- un piept de pui tăiat felii
- ulei pentru prăjeală
Vezi și: Clătite de cartofi. Rețeta delicioasă și sățioasă
Cum se prepară
Amestecă făina şi toate condimentele într-un bol. Într-un bol mic, amestecă oul cu smântâna, adaugă bucăţile de pui şi lasă-le la temperatura camerei pentru 20-30 de minute, potrivit kudika.ro. Ia bucăţile de pui din amestec şi trece-le prin amestecul de făină şi condimente. Scutură excesul şi pune puiul pe un grătar, pentru 20 de minute.
Adaugă ulei într-o tigaie înaltă, porneşte aragazul la foc mare şi prăjeşte puiul câteva minute (până când au o crustă maro aurie). Scoate puiul din baia de ulei şi pune-l pe o tavă tapetată cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Serveşte fierbinte, cu cartofi prăjiţi şi sos de usturoi.
Vezi și: Cum faci cartofi wedges. Cea mai bună rețetă. Vei renunța la cei congelați!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News