EXCLUSIV  „Arma“ lui Trump împotriva lui Putin. Cum ar putea viitorul președinte al SUA să pună Rusia pe butuci / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Excelența Sa Adrian Zuckerman a spus care e instrumentul prin care Trump va pune presiune pe Vladimir Putin.

CITEȘTE ȘI                  -                  EXCLUSIV  ”Vlad, jocul s-a terminat”. Ipoteza lui Zuckerman dacă Trump recâștigă SUA: Nu se joacă. A doua zi îl sună pe Putin

Războiul din Ucraina se desfășoară de aproape trei ani, iar în tot acest timp, sancțiunile impuse Federației Ruse de către Occident nu s-au dovedit foarte utile, iar Kremlinul și-a continuat, mai intens sau mai puțin intens, ofensiva. 

În acest context, se pune întrebarea dacă o viitoare administrație la Casa Albă, condusă de Donald Trump, ar avea pârghiile necesare pentru a pune presiune pe președintele rus Vladimir Putin astfel încât acesta să oprească războiul început pe 24 februarie 2022.

CITEȘTE ȘI                 -                    EXCLUSIV  Cine sperie Europa? Ambasadorul Zuckerman, informații din America despre ”scoaterea SUA din NATO”: Singurul lucru cerut de Trump... VIDEO

Foto: Agerpres

Această problemă a fost ridicată de Tudor Curtifan, redactor-șef Defense România, într-un dialog cu Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România în perioada 2019 - 2024.

„Se discută despre instrumentele lui Donald Trump pentru a pune presiune pe președintele Putin, în contextul războiului de agresiune din Ucraina, iar arma energetică este unul dintre aceste elemente. Pe cifre, când Donald Trump a părăsit Casa Albă, prețul barilului de petrol era undeva la 40 de dolari. Acum cu siguranță e peste 100  de dolari. Poate fi aceasta o armă împotriva Iranului și a Federației Ruse, pentru că știm că ambele state își construiesc bugetul și mașinăriile de război pe baza prețului barilului?“, a întrebat Tudor Curtifan, redactor-șef Defense România.

„De când am fost ambasador în România, eu am susținut ideea că puterea de apărare a unei țări este legată de puterea economică a țării respective. Nu poți să ai o țară puternică din punct de vedere militar, dacă nu e puternică și din punct de vedere economic.

Aveți dreptate! Președintele Trump preferă să folosească toate pârghiile economice în locul unui război direct, dar asta nu înseamnă că nu ar face-o (n.r. război). În ultima administrație, Donald Trump a folosit arma economică pentru a-i pune pe butuci. Arma economică americană e reprezentată într-o mare măsură de producția de gaz și petrol. Prețul a scăzut pentru că SUA era cel mai mare producător de energie acum 4 ani. Rafinăriile funcționau, erau conducte în construcție și altele planificate.

Biden și Harris au distrus producția energetică a Statelor Unite ale Americii, au oprit toate proiectele și cum prea bine s-a văzut, acum 2 ani, Biden s-a dus în Arabia Saudită, unde nu a fost primit, s-a dus apoi la Nicolás Maduro, în Venezuela, pentru a cere ajutor. Această administrație nu a înțeles realitatea relațiilor internaționale. E un dezastru“, a punctat Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel