Clotilde Armand a anunțat că mai mulți actori, voluntari și locuitori ai Sectorului 1 au strâns gunoaiele din piața Amzei. Totul pentru ca serviciul de salubrizare ar costa prea mult.
Primarul Clotilde Armand a declarat că în Sectorul 1 este plin de gunoi "lăsat ostentativ" pe străzi şi trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare. Ea transmite că nu are de gând să achite facturile dacă în zonă nu este curat și că va depune o plângere la Parchet. Clotilde Armand i-a mulţumit actorului Marius Manole, precum şi celorlalţi cetăţeni care, alături de ea, au strâns gunoaie, miercuri după-amiaza, din zona Piaţa Amzei.
"Am strâns astăzi împreună cu actorii, voluntarii și cetățenii revoltați de situația pe pe care o vedem și o trăim gunoiul din piața Amzei. În Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plăti niște facturi emise nelegal.
Din informațiile mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual. Este o sumă fantastică pe care comunitatea o plătește să fie curat în sector. Și vedeți cât de curat este... Am ajuns să le facem noi treaba astăzi în piața Amzei. Pe banii noștri. Eu nu voi plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit, eu nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală. Repet: nu vom face nici un pas în spate în lupta noastră cu cei care încearcă să fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o nouă plângere.”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.
Într-un comunicat postat, miercuri, pe site-ul său, Romprest Service SA menţionează că, în urma limitării temporare a activităţilor serviciului, începând cu data de 27 noiembrie, nu a fost limitată colectarea deşeurilor de la asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţii economici aflaţi sub contract cu Romprest, transmite Agerpres.
"Romprest colectează integral toate deşeurile de la aceşti utilizatori, în conformitate cu programele zilnice. În acest moment, deşeurile care sunt depuse pe spaţiul public şi nu sunt colectate de Romprest reprezintă deşeuri necontrolate, adică deşeuri pe care anumiţi utilizatori, cetăţeni şi agenţi economici le depun abuziv, fără a respecta programele de colectare comunicate de operator sau cantităţi suplimentare de deşeuri generate de agenţi economici pe care aceştia nu le declară în contractele cu Romprest şi le depun abuziv pe spaţiile publice", precizează Romprest.
Referitor la strângerea gunoaielor din Piaţa Amzei de către voluntari, Romprest afirmă că, deşi apreciază civismul demersului, aceste acţiuni nu pot fi desfăşurate decât în cadrul unor evenimente organizate de delegatar, Consiliul Local Sector 1, împreună cu Romprest.
"Prestăm muncă voluntară de patru luni. Dar am făcut asta în cadrul legal.", a adăugat Romprest.
Pe 27 noiembrie, Romprest menţiona într-un comunicat de presă că din iulie asigură exclusiv "din surse proprii sau atrase" serviciul de salubrizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu