Armand, la butoane: Detalii explozive din sesizarea către ANI. Cum și-ar fi controlat propria activitate în timp ce-și acorda majorări salariale pe bandă rulantă

Clotilde Armand/ Inquam Photos / Octav Ganea
Clotilde Armand/ Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand s-ar fi pretins executant și ”controlor” a propriei activități și și-ar fi alocat majorări salariale pentru fiecare rol în proiectele din fonduri europene. 

Într-o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI), formulată de către fostul primar social-democrat al Sectorului 1, se arată că PSD Sector 1 a transmis inițial o solicitare către Primarul Sectorului 1, respectiv Clotilde Armand, după ce s-a vehiculat că atât primarul, cât și viceprimarii beneficiază de majorări salariale în contextul desfășurării de proiecte pe fonduri europene. În fapt, apăruse în presă că indemnizația unui viceprimar, ca unică formă de remunerare, fusese majorată de către primar prin dispoziție cu ”cu 25 la sută pe durata implementării celor 3 proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, pentru care unitatea administrativ- teritorială are calitatea de beneficiar”. 

Citește și: ANI o dă pe Armand pe mâna Parchetului: S-a numit în funcție de conducere și și-a mărit și veniturile, de la sine putere

Armand aplică legea în funcție de cum îi convine? 

Conform sesizării depuse de către Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 știa - sau ar fi trebuit să știe - că nu funcționează ca UAT (unitate administrativ teritorială), ci ca subdiviziune adminitrativ teritorială, acest lucru fiind afirmat sub semnătură de către toți primarii de sector din Capitală în 14 iunie 2021. Însă, conform sesizării, după nici un an, Clotilde Armand consideră că este primar de UAT, astfel încât apreciază ca justificat dreptul a majora cu până la 25% indemnizațiile lunare, pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile. 

”Se pare că, Primarul Sectorului 1 aplică dubla măsură, când solicită includerea expresă a subdiviziunilor administrativ- teritoriale în PNRR, pentru a putea accesa direct fondurile europene și ulterior când apreciază că, în cazul acordării majorărilor indemnizațiilor lunare cu până la 25% subdiviziunile administrativ- teritoriale sunt unități administrativ- teritoriale devenind direct aplicabile art. 16 alin. (2) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, fără a mai fi necesară includerea expresă a subdiviziunilor administrativ- teritoriale” arată sesizarea citată.

Beneficii pentru Armand de la... Armand

Conform răspunsului formulat, citat în sesizarea către ANI, reiese că, primarul Sectorului 1, ”la lichidarea drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2022, a beneficiat simultan atât de majorarea cu până la 25% a indemnizației lunare, (...), cât și de majorarea indemnizației cu până la 50% ca urmare a nominalizării în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile (...)”. Prin urmare, ”Primarul Sectorului 1 conform răspunsului nr. 266, nu doar își majorează cu până la 25 % indemnizația lunară pe considerentul că Sectorul 1 este unitate administrativ- teritorială, ci își majorează aceeași indemnizație lunară suplimentar cu până la 50% ca urmare a nominalizării în echipa/echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile”. 

De asemenea, conform sursei citate, ”Primarul Sectorului 1, prin activitățile prestate în cadrul echipei/ echipelor de proiect, este implicat direct în efectuarea operaţiunii pe care ulterior o controlează, beneficiind de majorări ale indemnizației lunare atât pentru activitatea prestată în cadrul proiectului/ proiectelor cât și pentru controlul acestei activități, generând un posibil conflict de interese”. 

Vezi aici sesizarea completă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel