Armand, la Parchet. Chirieac: Dacă pleacă martor, înseamnă că procurorii şi-au cerut şi scuze!

captură România TV
captură România TV

Clotilde Armand a fost adusă în această dimineaţă la audieri. Îmbrăcată într-o rochie albă, nu a vorbit cu nimeni şi a ignorat jurnaliştii. "Ori au chemat-o să-i ceară scuze, ori s-a nimerit vreun Corrado Cattani care vrea dreptate!" - este remarca analistului politic Bogdan Chirieac.

Clotilde Armand a ajuns din nou la Parchetul Curții de Apel București, în dosarul în care a fost acuzată de ANI de incompatibilitate și conflict de interese. Cu o atitudine rezervată şi fără declaraţii de dat, primarul Sectorului 1 a trecut pe lângă presă fără să schiţeze vreun gest sau să scoată un cuvânt şi a intrat, cu privirea în jos, în sediul instituţiei.

Clotilde Armand este acuzată de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) că în exercitarea atribuțiilor de edil al Sectorului 1 a semnat mai multe dispoziții prin care s-a numit pe ea însăși în funcția de manager al unui proiect finanțat din fonduri europene. Conform ANI, aceste dispoziții semnate de Clotilde Armand au produs un folos material pentru ea însăși în cuantum de 18.710 lei. Concret, edilul Sectorului 1 ar fi încălcat, prin aceste acțiuni, mai multe articole din Legea 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și combaterea corupției. Clotilde Armand a contestat în instanță raportul ANI.

După difuzarea imaginilor în care Armand apare intrând pe uşa instituţiei, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat:

"Orice alt primar din România, dacă s-ar fi aflat în situaţia doamnei Clotilde Armand, era arestat preventiv încă de atunci, fără discuţie! După cum ştim, doamna Armand are imunitate în faţa justiţiei din România. De altfel, la suspiciunile întemeiate privind frauda electorală de la sectorul 1, ştiţi că a fugit din ţară procurorul. Doamna Armand n-a fost audiată niciodată.

În cazul de faţă sunt două posibilităţi. Ori au chemat-o la Parchet ca să-i ceară scuze, ori s-a nimerit un procuror care vrea să respecte legea, un procuror tânăr, un Corrado Cattani care încearcă să facă dreptate. Ar fi un semnal că justiţia din România începe uşor să se mai trezească pe ici pe colo. Dar, deocamdată, cred că au chemat-o să-i ceară scuze! Staţi să vedem! Pentru că doamna Armand are plângeri penale făcute de consilierii de la PSD şi PNL, nu-s făcute de jurnalişti sau ONG-uri, nu! Sunt făcute de oameni politici care activează în Primăria Sectorului 1, pe tot felul de abuzuri. Nu s-a pus în mişcare niciuna dintre aceste plângeri!

O să vedem! Dânsa e subiectul ANI, nu poate să plece martor de acolo! Dacă pleacă martor, înseamnă că procurorii şi-au cerut şi scuze! Ea este acuzată de ANI că a săvârşit faptele, da? Cum să pleci martor de acolo? Atunci cine este?

Când ajunge la Parchet nu mai vorbeşte, altminteri era foarte gureşă cu presa să-l acuze pe unul, pe altul, pe toată lumea!" a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel