Un fost colonel din armata britanică spune că țara ar putea fi nevoită să opteze pentru recrutare în cazul unui conflict cu Rusia și susține că sistemul de recrutare al armatei a "eșuat lamentabil".
Publicitate
Downing Street a declarat că serviciul va rămâne voluntar după ce șeful demisionar al armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, a declarat la începutul acestei săptămâni că Marea Britanie ar trebui să "antreneze și să echipeze" o "armată de cetățeni".
Dar fostul comandant britanic de top al NATO, generalul Sir Richard Sherriff, a declarat o zi mai târziu că ar putea fi timpul să "gândim ceea ce este de neconceput" și să "analizăm cu atenție recrutarea".
Duminică, fostul colonel al armatei britanice Tim Collins a fost de acord că nu ar trebui să fie exclusă.
"Sistemul de recrutare pe care îl au forțele armate a eșuat lamentabil", a declarat Collins, care este candidat parlamentar din partea Partidului Unionist din Ulster, la emisiunea Sunday Morning with Trevor Phillips de la Sky News.
"Cred că ceea ce trebuie să facem este să ne trezim și să ne dăm seama că... ucrainenii luptă pentru libertatea lor, luptă cu invazia ilegală din partea Rusiei și, dacă nu câștigă, noi suntem următorii. Nu îi sprijinim suficient pe ucraineni spre victoria care este esențială atât pentru noi, cât și pentru ei", a continuat Collins
"Și, în al doilea rând, nu luăm măsuri pentru cazul în care ar eșua și s-ar prăbuși, iar noi suntem următorii", a completat acesta.
El a spus că a preluat ca ofițer comandant un batalion care era "cu 250 de oameni în minus", dar a reușit să recruteze "la capacitate maximă" în doi ani. Collins a spus că "se poate face", dar că actualele contracte "au eșuat în mod clar".
Ministrul forțelor armate, James Heappey, a declarat joi că discuțiile privind introducerea de către Marea Britanie a recrutării în cazul în care NATO va intra în război cu Rusia sunt "un nonsens".
Carlos Del Toro, secretarul Marinei americane, a îndemnat Marea Britanie să "reevalueze" dimensiunea forțelor sale armate, având în vedere "amenințările care există în prezent".
Downing Street a apărat cheltuielile guvernului pentru apărare, afirmând că Marea Britanie a fost "partenerul ales" de Washington în atacurile sale împotriva rebelilor houthi din Marea Roșie datorită "forței sale militare", conform Sky News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu