Imagini și video. Depozite de arme sub un spital de copii din Gaza, loc în care au fost ținuți ostaticii luați de Hamas din Israel

Depozite de arme și ascunzătoare pentru ostatici descoperite de trupele israeline sub un spital de copii din Gaza.

Armata israeliană a făcut publice mai multe imagini video și fotografii care indică existența unor depozite de arme sub un spital de copii din Gaza, loc în care se pare că au fost ținuți ostatici, relatează Reuters.

Astfel, purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că trupele au găsit un centru de comandă cu un arsenal de arme, inclusiv grenade, veste sinucigașe și alți explozibili depozitați de luptătorii Hamas în subsolul spitalului Rantissi, un spital pediatric specializat în tratarea bolnavilor de cancer.

”Și am găsit, de asemenea, semne care indică faptul că Hamas a ținut ostatici aici. Acest lucru face în prezent obiectul anchetei noastre. Dar avem, de asemenea, informații care o verifică”, a declarat el în cadrul unui briefing televizat, publicat și pe platforma X (fosta rețea Twitter).


Hagari a arătat imagini cu ceea ce părea a fi un spațiu de locuit rudimentar, inclusiv o mică bucătărie, precum și un puț de tunel din apropiere, despre care a spus că duce la casa unui comandant naval de rang înalt al Hamas.

”Hamas a luat toată această zonă sub controlul său și și-a condus războiul împotriva israelienilor din acest spital”, a spus Hagari.

În plus, trupele au găsit o motocicletă cu urme de împușcături despre care a spus că pare să fi fost folosită pentru a aduce ostatici în Gaza după atacul surpriză din 7 octombrie, când atacatorii Hamas au luat cu asalt sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând aproximativ 240 de prizonieri, potrivit autorităților israeliene.

Ca represalii, Israelul a lansat un bombardament intens asupra Fâșiei Gaza și a urmat o operațiune terestră în urma căreia trupele au pătruns adânc în enclavă. Peste 11.000 de persoane au fost ucise în Gaza, potrivit oficialilor palestinieni din domeniul sănătății.

Sute de pacienți încă așteaptă evacuarea

Luni, tancurile israeliene erau poziționate în fața porților spitalului Al Shifa, principalul spital din Gaza, unde sute de pacienți încă așteptau să fie evacuați.

Pe măsură ce invazia a continuat, Israelul a acuzat Hamas că folosește spitalele și alte infrastructuri civile pentru a ascunde centrele de comandă și pozițiile de armament și că folosește civili și pacienți din spitale ca scuturi umane.

Hamas și autoritățile spitalicești din Gaza au negat faptul că unitățile sanitare au fost folosite în acest mod. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Hamas cu privire la ultimele declarații israeliene.

Organizația Națiunilor Unite a cerut încetarea atacurilor asupra asistenței medicale din Gaza. Israelul afirmă că permite evacuarea pacienților și a civililor.

Citește și: Gaza, ieșită de sub controlul Hamas. Gallant (Israel): ”Ei nu mai cred în guvernul Hamas”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel