Armata israeliană va acţiona 'foarte curând' la graniţa cu Libanul

FOTO: Freepik @tomasragina
FOTO: Freepik @tomasragina

Armata israeliană 'va intra în acţiune foarte curând' în nordul ţării, la graniţa cu Libanul, unde au loc zilnic schimburi de focuri cu Hezbollah, a declarat luni ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, relatează AFP. 

Ministrul israelian i-a informat pe militarii staţionaţi în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza că vor părăsi zona pentru a ajunge în nordul ţării. 'Vor intra în acţiune în curând (...) aşa că forţele din nord sunt întărite', a mai spus Yoav Gallant, adăugând că rezerviştii îşi vor părăsi poziţiile pentru a se pregăti pentru aceste operaţiuni viitoare.

Ministrul israelian al apărării a declarat, de asemenea, că luptătorii Hamas duc lipsă de provizii şi muniţie, însă că războiul va dura luni de zile.

Şeful Statului Major, Herzi Halevi, a declarat recent că probabilitatea unui război 'în următoarele luni' în nordul ţării este în prezent 'mult mai mare decât era în trecut'.

După atacurile grupării islamiste palestiniene Hamas asupra teritoriului israelian din 7 octombrie, care au declanşat războiul din Gaza, schimburi de focuri au avut loc zilnic între armata israeliană şi Hezbollah, o mişcare islamistă libaneză aliată cu Iranul şi Hamas. În ultimele trei luni, peste 200 de persoane au fost ucise în Liban, potrivit unui bilanţ AFP. De partea israeliană, 15 persoane au murit, între care nouă soldaţi şi şase civili, potrivit armatei israeliene.

Citește și - Hamas a lansat rachete spre centrul Israelului - Reuters

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat luni un baraj de rachete asupra Tel Avivului şi oraşelor din apropiere, etalând o putere de foc cu rachete cu rază lungă de acţiune după săptămâni de relativă linişte în centrul Israelului, transmite Reuters, precizând că nu au fost raportate victime.

Hamas, care conduce Fâşia Gaza, a revendicat responsabilitatea pentru atacuri. Armata israeliană a declarat că au fost lansate 15 rachete, dintre care şase au fost interceptate. Armata încearcă de obicei să doboare doar acele rachete care ar urma să lovească zone populate.

Sirenele au răsunat în marile oraşe din centrul Israelului în timpul orelor de vârf de după-amiază, făcându-i pe locuitori să alerge spre adăposturi. Poliţia a anunţat că desfăşura o operaţiune de îndepărtare a fragmentelor, care au căzut în cel puţin o suburbie a oraşului Tel Aviv, probabil de la una dintre interceptările în aer, notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel