Armata Israelului „va ucide“ combatanţii Hamas „care trag din spitale“ în Gaza

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Forțele de Apărare ale Israelului vor „ucide“ toți combatanţii Hamas „care trag din spitale“ în Gaza, a precizat, vineri seară, Daniel Hagari.

Soldaţii israelieni "vor ucide" combatanţii Hamas "care trag din spitale" în Gaza, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Forţelor de apărare israeliene (IDF), după ce gruparea islamistă Hamas a imputat IDF lovituri şi tiruri sângeroase asupra unor spitale din oraşul Gaza, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Dacă vedem terorişti Hamas trăgând din spitale, vom face ceea ce trebuie să facem, îi vom ucide", a declarat Richard Hecht presei, admiţând totuşi "caracterul sensibil" al unor astfel de operaţiuni.

"Ar fi mai uşor dacă Hamas ar părăsi spitalele şi ne-ar arăta asta clar", a adăugat el, acuzând gruparea islamistă palestiniană că "operează din interiorul spitalelor".

Armata israeliană "ia toate precauţiile posibile pentru a fi sigură că nu atacă oameni sub perfuzii sau cu oase rupte", a mai afirmat el.

În timp ce trupele israeliene la sol sunt sprijinite de artilerie, IDF afirmase joi că ţinteşte un "centru militar" al Hamas, situat în apropierea spitalului al-Shifa.

Potrivit guvernului Hamas, o lovitură israeliană asupra acestui complex spitalicesc, cel mai mare din Gaza, a făcut în jur de 13 morţi şi zeci de răniţi vineri.

Directorul spitalului a evocat tiruri ale unor tancuri israeliene asupra maternităţii.

De mai mulţi ani, Israelul acuză Hamas că utilizează spitalele pentru a lansa atacuri sau a ascunde tuneluri, făcând din civili scuturi umane, ceea ce Hamas dezminte.

De partea israeliană, cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise de la începerea războiului, potrivit autorităţilor, în majoritate civili ucişi în 7 octombrie, ziua atacului Hamas, calificată drept organizaţie teroristă de către Israel, SUA şi Uniunea Europeană.

Drept represalii, Israelul a declarat război pentru a "eradica" gruparea Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, bombardând fără încetare acest teritoriu palestinian. De atunci, bombardamentele israeliene au făcut peste 11.000 de morţi, în special civili, printre care peste 4.500 de copii, potrivit Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel