Armata Japoniei ar lua în considerare contractarea serviciului Starlink al lui Elon Musk

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Armata japoneză testează serviciul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk în vederea adoptării tehnologiei în anul fiscal următor, a informat duminică ziarul Yomiuri, citând surse guvernamentale anonime.

 

Ministerul Apărării are deja acces la sateliții de comunicații pe orbită geostaționară, dar utilizarea tehnologiei Starlink, operată de SpaceX, ar adăuga o constelație de sateliți pe orbita joasă a Pământului, a declarat Yomiuri.

Țările din întreaga lume încearcă să dezvolte rezistența împotriva riscului de bruiaj al comunicațiilor sau atacurilor asupra sateliților în caz de conflict.

Forțele de autoapărare ale Japoniei au testat Starlink din martie, sistemul fiind desfășurat în aproximativ 10 locații și este în perioada de probă, a informat ziarul.

Purtătorii de cuvânt ai Ministerului Apărării nu au putut fi contactați imediat pentru a comenta raportul pentru Reuters.

Tehnologia Starlink este desfășurată de Ucraina pe câmpul de luptă, iar Rusia încearcă să blocheze utilizarea în regiune. Musk a spus în octombrie că SpaceX nu își permite să finanțeze pe termen nelimitat utilizarea Starlink în Ucraina.

Departamentul de Apărare al SUA a declarat luna aceasta că s-a angajat să furnizeze serviciile Starlink acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel