"Armata lui Dumnezeu", camionagii susținători ai lui Trump, se îndreaptă spre frontiera sudică, în încercarea de a presa Casa Albă să abordeze criza migranților

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

"Armata lui Dumnezeu", camionagii susținători ai lui Trump, se îndreaptă spre frontiera sudică, în încercarea de a presa Casa Albă să abordeze criza migranților

Un convoi uriaș de camioane, denumit "Armata lui Dumnezeu", se îndreaptă spre granița de sud, în timp ce experții trag un semnal de alarmă cu privire la criza de la graniță, după ce un număr record de 302.000 de migranți au trecut în SUA.

Convoiul masiv de camionagii se îndreaptă spre trei puncte pline de migranți din trei state, în încercarea de a presa Casa Albă pentru a aborda criza tot mai gravă.

Sute - posibil mii - de camioane de mare tonaj plănuiesc să se îndrepte spre Eagle Pass în Texas, Yuma în Arizona și San Ysidro în California începând cu 29 ianuarie pentru evenimentul de patru zile "Take Back Our Border" ("Ne Luăm Granița Înapoi").

Aceștia speră că protestul o să atragă și mai mult atenția asupra numărului record de migranți care trec granița sudică și intră în SUA, mai multe orașe cedând sub greutatea încercărilor de a-i îngriji.

În octombrie, președintele Joe Biden a solicitat fonduri de urgență - cerând Congresului mai mulți agenți de frontieră, ofițeri și zboruri de deportare.

Săptămâna trecută, el a promis că va închide granița dacă proiectul de lege va fi adoptat. 

Congresmanul Keith Self, un reprezentant republican din Texas, a declarat: "Încă o dată, camionagiii sunt în picioare pentru Noi, poporul. Este timpul să acționăm ACUM și să ne securizăm frontierele!".

"Avem un convoi de camionagii care vine la graniță. Poporul american va trebui să se implice"

Această evoluție este cea mai recentă dintr-o luptă politică din ce în ce mai aprinsă și mai haotică pentru a stabili dacă Texasul poate ignora sau se poate substitui guvernului federal - în timp ce guvernatorul Greg Abbott acuză administrația Biden că nu face suficient pentru a opri fluxul de imigranți ilegali în America.

În ciuda hotărârii Curții Supreme de Justiție de luni, în favoarea administrației Biden, conform căreia agenții Patrulei de Frontieră pot tăia sârma ghimpată plasată la graniță (plasată acolo de Texas) dacă simt nevoia, Texasul își păstrează poziția.

Texas, cu 25 de guvernatori din statele republicane care au publicat scrisori de susținere a guvernatorului Greg Abbott, are o mulțime de sprijin.

"Cred că granița a atins acum un punct de fierbere, încât acum vezi guvernatori care se implică", a declarat Self pentru Fox Business News.

"Avem un convoi de camionagii care vine la graniță. Poporul american va trebui să se implice", a mai completat acesta.

Grupul din spatele convoiului cere tuturor americanilor pașnici să participe începând de luni.

În perioada 2022-2023, s-a înregistrat un număr record de 2,48 milioane de interceptări de-a lungul frontierei de sud - și mult mai mulți trecători care au intrat în Statele Unite fără a fi detectați.

În septembrie 2023 s-a înregistrat un record istoric de 269.735 de interceptări. Migranții interceptați de către agenții Patrulei de Frontieră pot cere să solicite azil, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel