Armata Română recrutează! MApN lansează concurs pentru 4.000 de posturi

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Armata Română are nevoie de militari şi a scos la concurs peste 4000 de posturi. Iată salariul de la care pornesc tinerii începători.

Ministerul Apărării Naționale anunță că Armata României demarează o recrutare masivă. Există disponibile câteva mii de posturi pentru soldați profesioniști care trebuie să fie ocupate într-un timp cât mai scurt. Tinerii interesați să îmbrățișeze o carieră în uniformă au de trecut testele fizice în toate garnizoanele din țară. La Academia Navală din Constanța, înainte de a fi evaluați în probele fizice, tinerii au fost supuși evaluărilor psihologice și medicale.

La selecție se pot înscrie civilii care au cel puţin 10 ani de studiu şi vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani. Odată admişi în armată, tinerii vor fi nevoiți să respecte reguli stricte.

„Regulamentul militar specifică faptul că nu au voie cu barbă, trebuie să aibă un aspect fizic îngrijit, iar tatuajele (dacă au) să nu fie la vedere.

                                                               

În această săptămână, se desfăşoară probele motrice şi cele psihologice. Noi îi evaluăm la proba sportivă, ce constă într-un traseu militar şi alergare pe distanţa de doi kilometri”, a spus Gabriela Nohai, purtător de cuvânt la Comandamentul Flotei Navale, pentru A3 CNN.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au transmis că salariile pentru tinerii începători pornesc de la 2.200 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel