Armata rusă spune că a folosit rachete de croazieră pentru a bombarda obiective din Ucraina

Armata Federației Ruse a recunoscut că a folosit rachete de croazieră împotriva obiectivelor din Ucraina.

Forțele ruse au tras rachete de croazieră lansate din aer luni dimineața asupra a ceea ce generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a descris ca fiind un centru de pregătire militară ucraineană în Nova Lyubomyrka, în regiunea Rivne de nord-vest a Ucrainei.

Konașenkov a susținut că lovitura a provocat zeci de victime.

Separat, Konașenkov a spus că rachetele de croazieră au distrus și un depozit de muniții și sediul unei brigăzi mecanizate în apropierea satului de vest Selets, fără a oferi detalii suplimentare.

Vitalii Koval, șeful administrației regionale Rivne, a declarat pe Telegram că două rachete rusești au lovit teritoriul unui teren de antrenament militar. El a adăugat că o comisie specială investighează și detaliile vor fi făcute publice ulterior.

Forțele ruse au avut o serie de lovituri în ultimele zile folosind rachete de croazieră și rachete hipersonice, lansate din afara teritoriului ucrainean, scrie CNN.

Kremlinul refuză la acest moment o întâlnire Putin - Zelenski

Progresul în negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina nu este suficient pentru a vorbi despre contacte între președinții celor două țări, Vladimir Putin și Vladimir Zelenski, și nu corespunde situației care se dezvoltă pentru partea ucraineană, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuânt al Kremlinului.

„Probabil gradul de progres în negocieri nu este cel pe care ni l-am dori”, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Rusia nu vede „evoluția” pe care o dorește de partea ucraineană.

În același timp, Peskov a refuzat să vorbească despre detaliile negocierilor.

Vorbind despre o posibilă întâlnire între liderii celor două țări, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că întâi trebuie ca echipele de negociere să ajungă la un acord asupra unui tratat de pace.

„Până acum, nu s-a făcut niciun progres semnificativ. Cei doi președinți pur și simplu nu vor avea nimic de rezolvat, nu există acorduri pe care să le poată rezolva”, a adăugat el, conform Interfax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel