Urmărește emisiunea live



„Arte sub Lupă. Cronici, Portrete, Mărturii”, de Ștefan R. Apostol, lansare la Muzeul Național al Literaturii Române 

Vineri, 4 octombrie 2024, ora 15:00, la Muzeul Național al Literaturii Române, din strada Nicolae Crețulescu 8, Sector 1, București, jurnalistul cultural Ștefan R. Apostol își lansează cartea. 

„Arte sub lupă. Cronici, Portrete, Mărturii”, semnată de jurnalistul Ștefan R. Apostol, și apărută la Editura Astralis, sub atenta îngrijire a doamnei Camelia Pantazi Tudor, este o colecție remarcabilă de recenzii și articole care explorează în profunzime lumea teatrului și a filmului, prezentând o viziune rafinată și atent documentată asupra acestor domenii artistice.

Cartea, încadrată în genul Jurnalismului Cultural, oferă cititorilor o oportunitate unică de a pătrunde în culisele producțiilor artistice, dezvăluind nu doar detaliile tehnice sau estetice ale spectacolelor, ci și substratul emoțional și ideatic care le susține.

Structura volumului este diversificată, fiind alcătuită din cronici, portrete și mărturii, fiecare dintre aceste secțiuni aducând o perspectivă unică asupra artei. Cronica joacă rolul de a contextualiza și evalua piesele de teatru și filmele într-o manieră critică pertinentă, dar accesibilă, oferind în același timp o reflecție profundă asupra tendințelor și tematicilor dominante.

Portretele se concentrează pe personalitățile din spatele creațiilor – regizori, actori, scenariști – dezvăluind detalii din parcursul lor artistic, în timp ce mărturiile surprind experiențele intime ale celor implicați în procesul creativ. Ce face acest volum deosebit este felul în care combină analiza riguroasă cu pasiunea autentică pentru artă.

Fiecare recenzie reflectă o înțelegere profundă a contextului cultural și artistic în care a fost creată opera, permițând cititorilor să își formeze o opinie bine fundamentată. Stilul autorului este clar și captivant, oferind atât informații esențiale, cât și o apreciere personală pentru frumusețea și complexitatea actului artistic.

„Arte sub lupă. Cronici, Portrete, Mărturii”, cu o prefață semnată de criticul și istoricul literar - membru al USR și al UZPR, Marian Nencescu, președinte al Filialei Presa Culturală a UZPR, și o postfață semnată de Flaviu George Predescu, publicist și membru al USR, este o lucrare esențială pentru iubitorii de teatru și film, dar și pentru cei interesați de modul în care aceste forme de artă reflectă și modelează societatea.

Lansarea volumului va avea loc pe data de 4 octombrie 2024, ora 15:00, la Muzeul Național al Literaturii Române, din strada Nicolae Crețulescu 8, Sector 1, București, moderator fiind editorul volumului, doamna Camelia Pantazi Tudor.” arată organizatorii într-un comunicat 

Parteneri media în acest proiect sunt Movienews.ro, CoolART, DCNews, Asociația Culturală Artistică „JOC” – B.M.R și Revista „Astralis”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel