Artista care vrea să deschidă ochii oamenilor

Expoziția de artă "Oameni si noi" semnată Anca Sas a fost vernisată miercuri, 28 februarie 2018, la Muzeul de Artă din Cluj Napoca în prezența unui public numeros.

Expoziția a fost prezentată, în premieră, la Galeria de artă a Institutului Cultural Român din New York în data de 17 noiembrie 2017, unde Anca Sas a susținut o conferință despre condiția tânărului artist si a lansat ultimul ei volum "Momentom", un alt fel de jurnal.

Tablourile din expoziție sunt realizate într-o tehnică personală mixtă și sunt 40 la numar.

Curatorul expoziției și gazda evenimentului a fost Florin Gherasim - Muzeul de Artă Cluj-Napoca. La vernisaj au mai luat cuvântul: prof. univ. Dorel Găină - Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, artistul plastic Stefan Balog - președinte al Fundației Inter-Art, și Ioan Hădărig, director artistic al Fundația Inter-Art Aiud.

(w670)

Referindu-se la expoziție Ioan Hădărig, director artistic Inter Art Aiud, arata că: "Remarcăm în această expoziție o anume dinamică interioară a desenului suprapusă peste o cromatică incitantă. Tehnica mixtă folosită în aceste lucrări accentuează, ca o interfață, un dialog între privitor şi personajul interior, un dialog pe care artista îl așază ca un ritual în ansamblul expoziție.

O expoziție-metaforă în care putem reciti, prin ochii tânărului artist, un jurnal interior, construit ca un centru si ca o periferie a definirii relației dintre "oameni şi noi..."

(w670)

Anca Sas: "În această expoziție am încercat să îmi folosesc rolul de artist și de filtru cât de bine am putut, pentru a ilustra și a deschide ochii oamenilor. Nu am încercat să îmi arăt viața celorlalți, am încercat să prind în fiecare tablou momentele comune pe care le trăim ca oameni, chiar dacă în moduri diferite.

(w670)

Verbalizarea conceptului este o parte foarte importantă din prezentarea unei lucrări vizuale, dar, în același timp, trebuie să știi când să te oprești și să întâlnești acest om care îți privește lucrările și te ascultă, această întâlnire trebuie să fie la mijloc, trebuie să rezulte într-o discuție; prin încurajarea lui de a-și pune propria poveste în tabloul tău, nu de a-ți înțelege ție povestea."

(w670)

Perioada expoziției: 28 februarie -11 martie 2018

Organizatorii evenimentului: Consiliul Judeţean Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Fundația "Inter-Art" Aiud si Centrul Cultural "Liviu Rebreanu" Aiud

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel