În ciuda întreținerii regulate, toaleta se murdărește mult prea repede! Calcarul și alte minerale din apă pun o presiune constantă asupra vasului.
Ce poate fi mai neplăcut decât să vezi pete gălbui sau maronii pe ceramică? Uneori, petele de calcar atrag germenii și bacteriile. Nu intra în panică! Avem soluția la această problemă. Aceste sfaturi vor face toată diferența!
Când vine vorba despre curățenie, baia este cea mai sensibilă încăpere din casă, deoarece vasul de toaleta este un teren propice pentru înmulțirea germenilor și a bacteriilor.
Te lupți în mod regulat să-l păstrezi curat și strălucitor. Pe lângă faptul că depunerile de calcar și petele galbene strică aspectul vasului, acestea provoacă mirosuri neplăcute.
Înainte de a începe să cureți vasul de toaletă, merită să analizezi cauzele apariției acestei murdării. De cele mai multe ori, calcarul este în mare parte responsabil. De aceea este mai bine să cureți toaleta mai des pentru a evita acumularea plăcilor de calcar și a petelor galbene.
Din fericire, există diferite opțiuni pentru a preveni îngălbenirea și acumularea de calcar. De exemplu, poți instala filtre de apă sau poți folosi tablete speciale de toaletă.
Dar, există și remedii simple, pe care le poți folosi cu ușurință pentru curățarea vasului de toaletă. Ce se întâmplă dacă optezi pentru produse de curățare care sunt poate mai eficiente decât cele pe care le folosești de obicei? Pe lângă faptul că sunt economice și mai puțin dăunătoare pentru mediu, anumite ingrediente naturale pot curăța cu brio toaletele!
Fără să-ți dai seama, în cămară ai agenți de curățare foarte eficienți. Amestecă oțet cu sare și bicarbonat de sodiu și vei crea un produs care luptă eficient cu petele de calcar. Ca bonus, acest produs dezinfectează și albește suprafețele murdare. În plus, îți vei lua rămas bun și de la mirosurile urâte!
Lasă o ceapă pe balcon peste noapte și vei rezolva o problemă enervantă
Încălzește un pahar de oțet la o temperatură de 40°C. Dizolvă o linguriță de sare în acest lichid și puțin bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine și se toarnă în vasul de toaletă.
Pentru zonele deosebit de murdare, folosește un burete înmuiat în soluție și freacă bine. Închideți capacul toaletei și lasă remediul să acționeze peste noapte. A doua zi, clătește vasul de toaletă cu apă curată.
Oțet și acid citric, două ingrediente care combat calcarul
Anumiți acizi sunt excelenți pentru dizolvarea tuturor depunerilor de calcar. Prin urmare, poți conta pe proprietățile remarcabile ale oțetului alb sau ale acidului citric.
O rolă de hârtie igienică se înmoaie în oțet și se pune pe cele mai murdare zone. Lasă-o să acționeze câteva ore, apoi clătește toaleta cu apă.
Pune două linguri de acid citric în rezervorul și în interiorul vasului de toaletă. Lasă să acționeze 4 ore, apoi freacă bine întreaga zonă cu o perie. Toaleta va fi proaspătă și strălucitoare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci