Așa aranjezi masa perfectă. Scobitorile nu au ce căuta! Oţetul, muştarul, smântâna se vor aduce doar dacă cineva le cere

Foto Pexels
Foto Pexels

Când aşezaţi masa, trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi.

O masă festivă se prezintă, de obicei, astfel: farfuria pentru primul fel este aşezată deasupra farfuriei de serviciu. Chiflele sau feliile de pâine se pun în coşuleţe speciale, repartizate simetric. Nu vom aşeza niciodată alături mai mult de trei cuţite şi trei furculiţe. Restul tacâmurilor se pun pe o măsuţă de serviciu sau pe un bufet, pentru a fi la îndemână.

Oţetul, muştarul, smântâna se vor aduce doar dacă cineva le cere. O gazdă atentă le are pregătite şi le oferă.

După folosire, paharele de ţuică se iau de pe masă.

Sticlele stau şi ele la îndemână, pe o altă tavă. Şampania nu se servește decât la sfârşitul mesei. Sticlele de vin şi apă vor fi dispuse simetric pe masă.

Salata se serveşte în boluri separate, pentru fiecare invitat.

Scobitorile nu îşi au locul pe masă, pentru că nu se folosesc în public, potrivit Codului bunelor maniere astăzi, de Aurelia Marinescu, notează Adevărul. 

Citește și / Nutriționistul Bilic: Cafeaua băută cu lapte ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă

„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv - mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă”, a precizat Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel