Așa cum se lasă să se înțeleagă din surse, fapta presupus a fi comisă de Dan Diaconescu nu e pedepsită în Codul Penal

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Diaconescu a fost ridicat, joi, de poliţişti de la domiciliul său din Capitală, el urmând să fie dus la Constanţa pentru audieri.

Poliţiştii constănţeni au efectuat, joi, o percheziţie la locuinţa din Bucureşti a lui Dan Diaconescu. Potrivit unor informații apărute în presă, este acuzat că ar fi avut relații intime cu două tinere care, la vremea respectivă, erau minore.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat o percheziţie domiciliară „la locuinţa unui bărbat de 55 de ani, din municipiul Bucureşti, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârşit".

Așa cum se lasă să se înțeleagă din sursele jurnaliștilor, fapta presupus a fi comisă de Dan Diaconescu nu e pedepsită în Codul Penal.


Articolul 220, aliniat 3 consemnează:


3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 15 și 18 ani, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi dacă:


a) minorul este membru de familie al majorului;


b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului ori de situația deosebit de vulnerabilă a acestuia, ca urmare a unui handicap psihic sau fizic ori ca urmare a unei situații de dependență;


c) fapta a pus în pericol viața minorului;


d) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.


Relația de care este acuzat Dan Diaconescu cu minorele nu se regăsește în nicio literă a articolului din Codul Penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel