A început postul Crăciunului, iar reţetele de post sunt la mare căutare. Iată cum puteţi prepara o ciorbă de fasole delicioasă. Este foarte uşor de preparat.
400 de grame de fasole
2 cepe
1 ardei gras
1 morcov
O ţelină
1 păstârnac
Apa
Sare
Ulei
Jumătate de litru de suc de roşii
O legătură de pătrunjel
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să opăriţi fasolea. Se pune într-o oală cu apă, se adaugă un praf de sare şi se lasă să fiarbă. Când a dat în clocot, se dă fasolea de pe foc şi se pune apă rece peste ea. O scurgeţi şi puneţi altă apă. Se pune la fiert. Când vedeţi că dă în clocot se adaugă legumele tocate mărunt, un praf de sare şi o lingură de ulei. Se lasă să fiarbă.
După ce a fiert fasolea, se pune sucul de roşii. Se mai lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se dă de pe foc.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu