Plăcinta cu cartofi se face foarte uşor şi este delicioasă. Nu această reţetă nu vei da greş.
Un kilogram de făină
4 ouă
Un pahar cu lapte
O lingură de unt
Jumătate de kilogram de cartofi
250 de grame de stafide
250 de grame de zahăr
Un cubuleţ de drojdie
Se cerne făina, adăugăm laptele călduţ, un praf de sare, drojdia şi un ou, după care frământăm aluatul. Lăsăm să crească 20 de minute.
Între timp preparăm compoziţia: Se pun cartofii la fiert. După ce s-au fiert, îi zdrobim şi adăugăm un praf de sare, o lingură de unt, stafidele şi ouăle rămase. Se amestecă bine toate ingredientele.
Întindem aluatul şi punem compoziţia. Se rulează foaia de plăcintă, după care se pune într-o tavă unsă cu puţin ulei. O lăsăm în cuptor timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. La final se poate pudra cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu