Vă prezentăm o reţetă simplă de orez sârbesc.
Pentru preparare orezului sârbesc aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană de orez, trei căni de apă, grăsime de pasăre, doi ardei roşii, un morcov, 100 de grame de ciuperci, sare, piper, pătrunjel.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să spălaţi orezul şi să-l puneţi la fiert. Se spală orezul, apoi se pune la fiert. Adăugaţi şi grăsimea de pasăre, ca să iasă mai gustos.
Se curăţă cei doi ardei şi se toacă mărunt, morcovul îl daţi prin răzătoare, iar ciupercile le spălaţi şi le scurgeţi bine de apă. Le căliţi pe toate într-o tigaie cu puţin ulei. Nu uitaţi să puneţi un o linguriţă de sare şi puţin piper.
După ce s-a fiert orezul, adăugaţi legumele şi amestecaţi. Se mai lasă pe foc aproximativ două minute, apoi se adaugă puţin pătrunjel tocat mărunt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu