Brioşele sunt delicioase şi uşor de făcut. Le putem prepara oricând celor dragi. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş niciodată.
300 de grame de făină
70 de grame de zahăr
Un cubuleţ de drojdie
150 de grame de unt
3 ouă
40 mililitri de lapte
Sare
Esenţă de vanilie
Ciocolată
Dizolvăm drojdia cu laptele la temperatura camerei și adăugăm zahărul. Se cerne făina şi se amestecă bine cu drojdia. Adăugăm un praf de sare, cele trei ouă şi amestecăm până când se formează un aluat omogen. Lăsăm aluatul să crească timp de 30 de minute, după care adăugăm untul, esenţa de vanilie şi începem să frământam. Veţi obţine un aluat lipicios, dar nu vă faceți griji, continuaţi să frământaţi cel puțin 20 de minute. Lăsaţi aluatul să crească timp de 20 de minute. Acesta ar trebui să se dubleze.
Frământăm din nou 20 de minute, după care îl putem modela. Putem face brioşe în diferite forme. Le ungem cu ou şi adăugăm fulgi de ciocolată. Se introduc în cuptor timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu