Pâinea de la sat aduce aminte de copilărie.
1 kg făină
70-80 gr drojdie
1 lingură zahăr
4 gr sare
400 ml apă caldă
1 lingură untură
Pentru umplutură
200 gr jumări
1 lingură untură
sare
piper
Făina este indicat să fie cernută de seara și ținută la temperatura camerei. A doua zi, se cerne din nou făina, se amestecă cu sarea, se face un loc la mijlocul ei și se pun drojdia, diluată în puțină apă caldă, și zahărul. Se lasă să se activeze drojdia, adică să se dezvolte până se fac bășicuțe la suprafață, apoi se frământă aluatul, turnând câte puțină apă caldă și încorporând, treptat, făina în drojdia dezvoltată, potrivit a1.ro. Se adaugă și o lingură mai cu vârf de untură solidă și se frământă un aluat ferm.
Aluatul se întinde într-o foaie mai subțire și se unge cu jumările date prin mașina de tocat și amestecate cu untură. Se presară sare și piper peste ele și se rulează aluatul.
Aluatul de pâine cu jumări se pune în tavă și se lasă la dospit 30 de minute. Apoi se crestează la suprafață și se coace la 160 de grade pentru 40 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu